Delfinii din Marea Neagra, un destin crunt al unor animale neajutorate

0
535

De la doua milioane, in anii ’60, la maximum 120.000, in prezent. Asa arata, in cifre, destinul crunt al delfinilor din Marea Neagra. Au fost masacrati fara mila in timpul regimului comunist. Iar acum pier cu sutele, sufocati in plasele intinse de braconierii care raman nepedepsiti. delfini

Marele masacru al delfinilor a inceput in 1959. Atunci regimul comunist al lui Gheorghiu Dej hotaraste ca delfinul este dusmanul poporului pentru ca se hraneste cu pestele pe care ar trebui sa-l consume clasa muncitoare.

Desi acum sunt ocrotiti de lege, iar Romania este semnatara unor conventii internationale, delfinii tot nu sunt in siguranata. Braconierii intind sute de kilometri de plase pentru pescuit calcan, plase in care mor insa sufocati si sute de delfini. Impotriva acestora, politia de frontiera duce un adevarat razboi.

Odata prinsi, braconierii primesc cel mult o amenda. In Marea Neagra, delfinii sunt victime colaterale si ale activitatilor militare. De multe ori, comportamentul delfinilor care se apropie de tarm le pare turistilor un dans gratios. Un delfin poate fi insa in agonie, dupa ce a fost taiat de elicea unui ski-jet.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.