Deputatii au respins legea privind exploatarea miniera de la Rosia Montana

Alburnus Maior cere presedintelui Klaus Iohannis clarificari privind Rosia Montana
Deputatii au respins legea privind exploatarea miniera de la Rosia Montana
Deputatii au respins legea privind exploatarea miniera de la Rosia Montana

Camera Deputatilor a respins, miercuri, cu 301 voturi „pentru”, 11 „impotriva” si 3 abtineri, proiectul de lege privind exploatarea minereurilor auro-argentifere din Rosia Montana, mai multi deputati aratand ca acest lucru este si o consecinta a eforturilor facute de societatea civila in strada.

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a declarat, dupa votul de respingere, ca Ministerul stie ce trebuie sa faca pentru a ajuta Romania sa ia cele mai bune decizii in acest domeniu.

Deputatul PNL George Scutaru a afirmat ca rolul Parlamentului nu este sa ofere o lege dedicata unei companii si i-a rugat pe parlamentari sa aiba aceeasi deschidere si in alte proiecte sensibile, cum ar fi respingerea Legii amnistiei si gratierii.

Deputatul PDL Gheorghe Tinel a spus ca multumeste celor care au manifestat in strada si i-au convins pe social-democrati ca initiativa lor privind Rosia Montana nu este in interesul national. „Pana la urma, ratiunea a invins”, a mai aratat deputatul PDL, adaugand ca trebuie gasite solutii pentru ca bogatiile tarii sa fie exploatate in interesul national.

Deputatul independent Remus Cernea a spus si el ca votul deputatilor este o consecinta, in mare masura, a efortului facut de societatea civila in strada pentru a se opune acestui proiect extrem de nociv.

Varujan Pambuccian a aratat ca spera ca acest vot de respingere sa fie un punct final al acestei chestiuni si sa nu mai apara in viitoar o lege de acest tip. Acest proiect elaborat de Guvern a suscitat in sesiunea trecuta dezbateri aprinse si a generat proteste de strada. Comisia speciala, condusa de senatorul PSD Marius Valcov, i-a audiat pe toti cei implicati, inclusiv pe reprezentantii societatii civile, iar, in final, a dat un raport de respingere, dupa ce PNL a anuntat ca nu-l sustine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *