Deputatul PC Mircea Irimie, despre Rosia Montana: „NU voi vota o lege care substituie autoritatile statului roman cu companii private”

0
447
Deputatul PC Mircea Irimie, pentru Roşia Montană
Deputatul PC Mircea Irimie, pentru Rosia Montana
Deputatul PC Mircea Irimie, pentru Rosia Montana

Ca urmare a miilor de mail-uri primite, a mesajelor si scrisorilor in care mi se solicita, de catre romanii din tara si de peste hotare, sa votez impotriva initiativei legislative PLx 549/2009 de modificare si completare a Legii Minelor nr. 85/2003, sunt dator sa fac publica pozitia mea fata de proiectul minier Rosia Montana.

Astfel va asigur ca:

1. NU voi vota o lege care substituie autoritatile statului roman cu companii private care detin licente de exploatare in procedurile de expropriere a terenurilor necesare desfasurarii lucrarilor miniere.

2. NU voi vota o lege care presupune distrugerea patrimoniului cultural si istoric, avand in vedere ca proiectele miniere ar avea un staut special care nu necesita avizul Ministerului Culturii sau certificate de descacare de sarcina aheologica pentru demolarea monumentelor istorice.

3. NU voi vota o lege care presupune dezvoltarea de proiecte industriale de mari dimensiuni, care s-ar realiza in lipsa unor planuri de urbanism si a unor certificate de urbanism valabile.

4. NU voi vota o lege care conduce la subminarea economiei nationale prin favorizarea marilor companii miniere straine in detrimentul producatorilor si agentilor economici autohtoni.

5. NU voi vota o lege care risca stabilitatea economica si sociala a tarii, avand in vedere ca dreptul la proprietate este unul de o extrema importanta pentru romani, astfel orice tentativa de expropriere a casei si terenurilor legal detinute de cetateni pentru profitul companiilor miniere private va avea repercusiuni greu de prevazut.

Mai mult decat atat, vineri, 06.09.2013, voi organiza o actiune de deplasare la Rosia Montana. Am invitat alaturi de mine colegi parlamentari, care ma vor insoti, pentru a lua pulsul situatiei, chiar la fata locului. Invitatia ramane deschisa, in speranta ca pana vineri mi se vor alatura mai multi colegi parlamentari si ca, impreuna, vom putea gasi alternative economice si sociale viabile, de bun simt si de buna credinta.

Miercuri, 04.09.2013, ora 11.30, voi sustine in Parlamentul Romaniei o conferinta de presa pe aceasta tema. Deputat PC, Mircea Vicentiu Irimie Consider oportun sa fac public, in acest context, materialul informativ primit de la doamna dr. Cocean Gabriela, care se dovedeste a fi o radiografie extrem de pertinenta si obiectiva a realitatii de la Rosia Montana, material pe care va invit sa-l cititi AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.