Descoperire neobisnuita: Organisme pamantesti care se hranesc cu hidrogen

Descoperire neobisnuita: Organisme pamantesti care se hranesc cu hidrogen

Oamenii de stiinta de la Institutul Max Planck din Germania au reusit sa faca o descoperire uimitoare, pe Pamant: organisme care se hranesc cu hidrogen.

In mediul din adancul oceanului, in apropierea gazelor fierbinti, care ies din fisurile scoartei terestre, traiesc moluste alaturi de bacterii, care le ajuta sa se hraneasca, transformand hidrogenul in ‘hrana’, informeaza Ansa.

Descoperirea a fost facuta de o expeditie a unor oameni de stiinta de la Institutul Max Planck din Germania, care studiau bazinele hidrotermale oceanice. Acestia au descoperit prima forma de viata cunoscuta care se hraneste cu hidrogen.

Aceasta caracteristica reprezinta o varianta foarte interesanta pentru energia viitorului si descoperirea acestor organisme poate deschide noi orizonturi de cercetare in acest domeniu.

De la descoperirea acestor bazine hidrotermale, in urma cu 30 de ani, situate la mare adancime, oamenii de stiinta au descoperit o enorma varietate de forme de viata.

Aici, unde gazele ies din scoarta pamantului la temperaturi foarte mari, la mai mult de 400 de grade Celsius, apa este saturata de substante toxice, precum metanul, hidrogenul si amoniacul.

Descoperirea acestor moluste, care se hranesc cu hidrogen, a fost facuta la aproximativ 3.000 de metri adancime in Oceanul Atlantic, unde sute de metri patrati sunt acoperiti cu diferite tipuri de moluste, care consuma, potrivit estimarilor, 5.000 de litri de hidrogen pe ora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *