Deversari controlate in Ucraina

Ucraina a efectuat deversari controlate de la barajul de la Novodnestrovsk, iar viiturile provocate au marit debitul raului Nistru si au agravat situatia in zonele inundate, a declarat presedintele societatii Apele Moldovei, Veaceslav Iordan.

Acesta a precizat ca Ucraina a evacuat, fara sa anunte autoritatile de la Chisinau, 4.000 de metri cubi de apa din barajul de la Novodnestrovsk, in conditiile in care orice deversare de peste 2.500 de metri cubi trebuie coordonata cu autoritatile moldovene.
Ieri, directorul barajului Novodnestrovsk, Vladimir Sevciuc, a respins acuzatiile si a declarat ca actiunile au fost coordonate din timp.
La randul sau, ministrul roman de interne, Cristian David, criticase comunicarea dintre autoritatile romane si cele ucrainene in ceea ce priveste inundatiile. “Nu avem informatii suficiente despre ceea ce se intampla in partea ucraineana, in asa fel incat masurile pe care noi sa le dispunem sa fie in consecinta”, a spus ministrul de interne.
Ministrul afacerilor externe, Lazar Comanescu, a avut ieri dupa-amiaza o intrevedere cu ambasadorul Ucrainei la Bucuresti, Markiyan Kulyk, caruia i-a transmis propunerea Romaniei de realizare a unei evaluari comune de catre specialistii romani si ucraineni a posibilelor evolutii hidro-meteorologice si a masurilor care pot fi luate in continuare.
Ucraina si Romania au fost pana in prezent cel mai puternic afectate de inundatiile produse in ultimele zile. In Ucraina, au murit 22 de persoane, iar in Romania, patru.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente