„Dezastru ecologic”: Arborii din Parcul Drumul Taberei, inaugurat in luna mai, au inceput sa se usuce

Arborii din Parcul Drumul Taberei din Capitala, redeschis in urma cu doua luni, incep sa se usuce. Problema a fost semnalata de cetatenii din grupul de initiativa civica Salvati Parcul Drumul Taberei, pe Facebook, informeaza Romania Curata.

Oamenii cer Garzii de Mediu si Primariei Sector 6  sa rezolve problema.

“Dezastru ecologic in Parcul Drumul Taberei. Zeci de arbori maturi si puieti uscati fara niciun motiv aparent. Am subliniat cu rosu copacii uscati. In imagini se vad mai greu, dar in realitate este sinistru. Arborii uscati pot fi vazuti mai ales langa locul de joaca dinspre Tricodava (spre gard) si langa locul de skating, dar parcul este plin de asemenea copaci morti. Cerem Garzii de Mediu si Primariei Sector 6 sa intervina.

Ii invitam la o inventariere comuna a arborilor afectati iremediabil de „modernizare”, a puietilor morti, impreuna cu membrii grupului nostru”, a scris un cetatean pe pagina de Facebook a grupului.

Iar aceasta nu este singura problema descoperita in parcul pentrui a carui modernizare s-au cheltuit 15 milioane de euro, bani proveniti in principal din fonduri europene.

Acelasi grup atrage atentia asupra faptului ca stalpii “robotici” cu luminite nu functioneaza, iar led-urile de la pod au inceput sa se strice.

”Vedeti stalpii acestia (roboti luminosi)? Acestia sunt niste stalpi robotizati cu brat si articulatie si prevazuti cu cate un difuzor. Acesti stalpi de lumina ar fi trebuit sa se miste si sa “danseze” pe ritmul muzicii care se aude din difuzoarele lor. Probabil ca mai sunt si in alte parti din lume. Dar din pacate cine i-a montat s-a “priceput” foarte bine! I-ati vazut vreodata miscandu-se?¨, noteaza un alt cetatean.

Grupul de initiativa civica „Salvati Parcul Drumul Taberei” a lansat in luna iulie si o petitie online prin care cere Primariei Sector 6 sa demoleze serele exotice ce se construiesc in parc si sa inlature constructiile inutile de pe spatiul verde. Serele ar urma sa fie finalizate pana la sfarsitul anului.

Desi parcul a fost ianugurat la sfarsitul lunii mai, cetatenii din acest grup de initiativa sustin ca au fost facute multe lucruri inutile, s-au taiat arbori si s-a betonat spatiul verde cu niste constructii fara rost.

„Parcul nostru ar fi trebuit sa aiba in primul rand copaci si banci, nu fiare si betoane” si „Sectorul 6 este vaduvit de spatiul verde absolut necesar pentru o viata decenta!”, sustin unii  semnatari ai petitiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *