Dezbatere ecologica gazduita de Colegiul Economic „Ion Ghica”

lasere care aduc ploaieColegiul Economic „Ion Ghica” a gazduit marti, 4 mai o dezbatere globala in seria de dezbateri organizate de The People Speak si Fundatia Organizatiei Natiunilor Unite. Acestea isi propun sa ofere elevilor de liceu din intreaga lume o provocare de a gandi critic asupra unui subiect de interes mondial.

Dezbaterea a avut loc pe baza planului strategic de ajutorare a tarilor aflate in curs de dezvoltare de catre tarile dezvoltate pentru adaptarea la schimbarile climatice , plan propus de echipa formata din elevii: Andreea Anica si Iulia Barbu. Negatorii, Ionela Fluturasi si Teodor Dumitrescu au adus numeroase argumente pentru a sustine faptul ca companiile private ar trebui sa se ocupte de dolutionarea problemei, ci nu statele. La finalul dezbaterii elevii participanti au votat pentru a decide echipa castigatoare.

Evenimentul, sponsorizat de catre conducerea scolii, a primit in acelasi timp sustinerea si atentia comunitatii locale, inclusiv mass-media locale.

The people speak – organizatie internationala care educa tinerii cu privire la aspectele globale ce afecteaza viitorul lor. Tinerii sunt gata sa ia in serios cele mai importante provocari si oportunitati cu care natiunea lor si lumea se confrunta. Asumand angajamentul de a reduce saracia, de a imbunatati sanatatea la nivel mondial, TPS si alte organizatii inspira generatiile tinere de a avea o atitudine pozitiva in lumea in schimbare. Mai multe informatii: www.ThePeopleSpeak.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *