Deputatul Nicolae Popa (PNL) si seful AVAS, Teodor Atanasiu, il acuza pe directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Alba (APM), Vasile Todea (PDL), ca beneficiaza, printr-o firma a familiei sale, de un proiect finantat de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile.

Firma cu pricina, SC Luxor Ltd Alba- Iulia, a incasat 40.000 de lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate in cadrul proiectului “Imbunatatirea calitatii mediului prin reabilitarea si infiintarea unor spatii verzi in Alba-Iulia”. Proiectul este in valoare de 1,5 milioane de lei, 90% din fonduri fiind de la bugetul ministerului, iar restul de la bugetul local.

“S-a deconspirat singur”

“Consideram ca e vorba de o situat ie de incompatibilitate si o sa solicitam organelor competente sa faca lumina in acest caz”, sustine deputatul Nicolae Popa, adaugand ca incompatibilitatea e evidenta, deoarece institutia pe care o conduce Todea e subordonata ministerului care finanteaza lucrarea. Pe de alta parte, presedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, spune ca Vasile Todea nu figureaza in actele firmei private care a realizat proiectul, dar ca face executia ca administrator sau actionar.

“In schimb, s-a deconspirat singur. S-a dus in fata consiliului local si le-a prezentat proiectul in numele firmei private. Dumneata, care n-ai nicio legatura cu o firma, te duci sa-i prezinti proiectele”, povesteste Teodor Atanasiu. In replica, Vasile Todea neaga ca ar fi incompatibil si sustine ca el este actionar la firma respectiva, iar sotia sa administrator.

“Lucrez pentru firma neremunerat si, potrivit legii, nu e niciun fel de incompatibilitate. Asta e meseria mea si am facut pentru Primaria Alba- Iulia un studiu ca sa poata face un proiect pentru a primi finantare. Daca tot sunt de meserie, de ce sa o faca altcineva care nu stie? Acest studiu va pleca la Bucuresti, ca si alte 100 din tara”, sintetizeaza situatia Vasile Todea.

Sursa: EVZ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here