Duminica se da startul in programul „Rabla”

Programul de innoire a parcului auto, cunoscut sub numele de programul „Rabla”, va incepe anul acesta pe 1 iunie. In program vor intra 40.000 de masini, prima de casare fiind aceeasi ca si anul trecut, de 3.000 lei. Suma alocata de Ministerul Mediului pentru acest program este de 120 milioane lei.
De acest program pot beneficia persoanele fizice, proprietari sau mostenitori ai unui autoturism functional, inmatriculat in Romania, a carui vechime depaseste 12 ani.
Cei care vor sa-si dea rabla pe o masina noua trebuie, insa, sa parcurga cateva etape. In primul rand, proprietarul sa se inscrie la un producator sau un importator validat, de la care primeste o nota de acceptare, valabila 30 de zile.
Cu nota de acceptare, proprietarul va preda masina veche unui agent economic, autorizat in dezmembrarea de masini. Acesta trebuie sa dea in schimbul masinii un certificat de distrugere. Cu acest act, cetateanul isi va radia din circulatie autovehiculul. In baza certificatelor de distrugere a autoturismului si de radiere, proprietarul primeste prima de casare, care va fi virata in contul de trezorerie al producatorului (importatorului, dealerului) auto ales, urmand ca ea sa fie scazuta din pretul de achizitie al autoturismului nou.
Actele necesare pentru inscrierea in program sunt: copia buletinului sau a cartii de identitate, copia legalizata a certificatului de inmatriculare a autoturismului uzat, copia legalizata a certificatului de distrugere a acestuia, originalul certificatului de radiere si originalul notei de acceptare eliberata de producatorul validat. In cazul in care masina a facut obiectul unei mosteniri, dosarul trebuie completat si cu o copie legalizata a certificatului de mostenitor. Lista producatorilor, importatorilor si dealerilor validati, precum si lista operatorilor economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare a autovehiculelor scoase din uz vor fi facute publice astazi, pe pagina de Internet a Administratiei Fondului Pentru Mediu: www.afm.ro si pe cea a Ministerului Mediului www.mmediu.ro.
Prima etapa a programului se va termina pe data de 25 septembrie, iar cea de-a doua etapa va incepe pe 1 octombrie si se va finaliza in data de 5 decembrie.
Anul acesta va demara si un Program de innoire a parcului de tractoare, destinat persoanelor fizice proprietare sau mostenitoare de tractoare uzate. Cuantumul primei de casare este de 17.000 de lei pentru fiecare beneficiar. Conditiile de inscriere in program sunt similare cu cele pentru programul de innoire a parcului auto.

Sursa: Curentul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente