Echitatie in Muntii Macin

  0
  959
  Echita?ie în Mun?ii M?cin
  Echitatie in Muntii Macin
  Echitatie in Muntii Macin

  La Cerna, a avut loc competitia de echitatie „Cosia”. Aceasta s-a desfasurat chiar in zona Muntilor Macin. Concursul face parte dintr-o veche traditie a locului, reinviata dupa 73 de ani de pauza.

  „Cosia este un obicei bulgaresc care s-a practicat in satul Cerna pana in anul 1940, atunci cand a avut loc schimbul de populatie in Cadrilater. Cosia avea loc in fiecare an prin organizarea de intreceri intre cai, la care participa toata suflarea satului, insa la intrecere participau si calareti din satele vecine”, a povestit Viorel Rosca, directorul Parcului National Muntii Macinului.

  Anul acesta, in competitie s-au inscris localnici din mai multe sate invecinate comunei Cerna. Cu aceeasi ocazie, a fost organizat si un targ de produse traditionale in apropiere de noul stadion.

  „Atmosfera a fost completata de un spectacol folcloric sustinut de formatia de dansuri traditionale meglenoromane „Altona” din Cerna, insotit de mai multi solisti, grupul folcloric din Greci, grupul folcloric din Turcoaia, de formatia de armonici din Peceneaga si „Tryl” din Tulcea. Sa nu uitam de meciul de fotbal Old Boys care a avut loc la finalul targului de produse traditionale”, a mai precizat Viorel Rosca, directorul Administratiei Parcului National Muntii Macinului.

  Cosia este un eveniment orga­nizat de Asociatia Altona Cerna, Primaria Comunei Cerna, Biblio­teca Comunala Dumitru Cerna cu sprijinul Administratiei Parcului National Muntii Macinului.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.