Eco-cartea – un proiect inedit pentru copiii din școlile arădene


Două organizații non-guvernamentale locale din Arad și-au unit eforturile pentru a crea un proiect inedit, destinat copiilor de la mai multe școali primare din localitate. “EcoCartea” este un proiect educațional care a pornit de la două concepte cheie, și anume, acela al unei vieți sănătoase și responsabile față de mediul înconjurător, precum și conceptul educării prin lectură și activități culturale.

Copii care iau parte în acest proiect sunt încurajați să își însușească noțiuni de ecologie de bază și să lucreze împreună pentru colectarea câtor mai multe PET-uri. În realizarea acestui proiect vor fi implicate și câteva firme arădene, precum și voluntari persoane fizice.

Scopul proiectului este colectarea a peste 5000 de PET-uri, în vederea reciclării acestora. Cei 1000 de copii din ciclul primar care iau parte în proiectul “EcoCartea”, primesc cărți în schimbul PET-urilor colectate. Aceste cărți vor fi folosite pentru a echiparea a circa 15 biblioteci ale claselor participante.

„Proiectul “EcoCartea” a debutat la librăria Cărturești Arad cu prezența copiilor din clasa 0 și clasa a 4-a, de la Școala Gimnazială „Aron Cotruș” Arad, care au urmat îndemnul organizatorilor și au adus câte 5 PET-uri pentru reciclare. Întrucât prima ediție are toate semnele unui real succes, organizatorii internționează să repete proiectul și în anii următori.

Proiectul “EcoCartea” a demarat pe data de 19 aprilie și se va desfășura până în luna iunie 2019”, a declarat a declarat Andreea Morar – Președinte Rotaract Arad, unul dintre inițiatorii proiectului.

„EcoCartea, vizează două direcții de acțiune: educația și dezvoltarea economiei locale. Ne dorim să încurajăm dobândirea noțiunilor de reciclare în rândul celor mici. La fiecare cinci peturi aduse fiecare copil va primi o carte. Toate cărțile primite de copii vor alcătui o biblioteca a clasei. Scopul nostru este să reciclăm 5000 de PET-uri, cu certitudinea că vor ajunge la reciclare după finalizarea proiectului. Încurajăm pe această cale toți arădenii care rezonează cu ideea noastră să se alăture proiectului. “ a declarat Andrea Longinus Pitters – Președinte Rotaract Arad Cetate, una dintre organizațiile care au inițiat proiectul.

Eco-cartea este un proiect inițiat de către Cluburile Rotaract Arad și Rotaract Cetate Arad.

Puteți afla mai multe detalii despre proiect accesând următorul link: https://www.facebook.com/RotaractCetateArad/posts/2123884817694162

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *