Array

EcoAssist – Colectare selectiva a deseurilor

Proiectul EcoAssist are ca scop sensibilizarea comunitatii academice privind colectarea selectiva si reciclarea deseurilor.

ecoassist

In acest moment avem sprijinul Ministerului Educatiei si Ministerului Mediului pentru extinderea EcoAssist in cadrul tuturor universitatilor interesate, din principalele centre universitare din tara.

Deseurile lasate de turisti sunt colectate selectiv pe plaja Afrodita din Venus. Programul EcoAssist se afla deja la jumatatea perioadei de desfasurare, fiind demarat la inceputul lunii iunie. Actiunea a inceput cu ajutorul unor voluntari de la Centrul Regional de Resurse ONG – CEN-TRAS Constanta. Proiectul a demarat cu o actiune de ecologizare a plajei.

Astfel, au fost smulse ierburile crescute in extrasezon, au fost ridicate deseurile care se aflau pe plaja si au fost aduse cosuri separate pentru colectarea hartiei, plasticului si a dozelor de bere. Pentru preluarea gunoaielor au fost incheiate parteneriate cu doua societati de salubritate: una pentru deseurile menajere si cea de-a doua pentru deseurile reciclabile.

Voluntarii patruleaza plaja din statiunea Venus de doua ori pe zi, pentru a asigura curatenia si pentru a reaminti turistilor modul corect de utilizare a cosurilor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente