Ecologizarea Vaii Jiului, pe bani europeni

0
352

Primariile municipiilor Lupeni si Petrosani au obtinut finantare pentru un proiect care prevede ecologizarea zonelor montane Straja si Parang.
zona parang
Proiectul care va fi finantat printr-un program -PHARE are valoarea de aproape 1.100.000 de euro. Din acesti bani, Parangul va primi 486.835 de euro, fonduri nerambursabile.

In acelasi timp, contributia proprie a celor doua primarii se cifreaza la valoarea de 100.285 de euro, din care 54.700 de euro sunt destinati ecologizarii zonei Parang.

„In principal, prin implementarea acestui proiect se are in vedere cresterea calitatii mediului si punerea bazelor dezvoltarii durabile a zonei prin realizarea unui sistem eficace de colectare si transport al deseurilor din cele doua zone turistice, dar si administrarea directa a acestuia de catre administratia locala”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Pentru zona Rusu-Parang, proiectul prevede executia a sase platforme de depozitare pentru cele 168 de eurocontainere, 575 de europubele de 120 de litri si 64 de europubele de 240 de litri, acestea fiind deja achizitionate.

De asemenea, au fost achizitionate si doua autogunoiere de cate 18 mc. Termenul de finalizare a proiectului este luna mai a anului 2009.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.