Array

Ecopad-tableta concept care se incarca la interactiunea cu utilizatorul

Ecopad-tableta concept care se incarca la interactiunea cu utilizatorul

Trendul eco cuprinde din ce in ce mai mult industria tech, iar designerii creeaza in acest sens dispozitive de-a dreptul uimitoare. Un astfel de concept este si Ecopad, tableta care s-a remarcat din peste 3000 de prototipuri prezente in cadrul competitiei de design “A Life with Future Computing”.
Viziunea unui computing verde vine sub forma unei tablete care se incarca la interactiunea cu utilizatorului, prin intermediul unui strat nano-piezoelectric. Aceasta tehnologie permite colectarea energiei generate prin miscarea mainilor user-ului in timp ce acesta foloseste touchscreen-ul tabletei, relateaza EcoWizer.
Potrivit Ecowizer, oamenii apasa in medie ecranurile touchscreen ale gadget-urile de 10 000 de ori pe zi. Ecopad renunta la adaptorul AC si utilizeaza tocmai energia rezultata in urma acestor interactiuni.
Tableta foloseste tehnologia touchscreen utilizata in prezent pe tabletele si smartphone-urile comerciale, in timp ce capacitatea sa de a recolta energie elimina traditionala limitare a duratei de viata a bateriei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente