Elevii de liceu din Alba Iulia au strans peste 1.000 de saci de gunoi de pe malurile raului Ampoi

  0
  458
  Elevii de liceu din Alba Iulia au strâns peste 1.000 de saci de gunoi de pe malurile râului Ampoi
  Elevii de liceu din Alba Iulia au strans peste 1.000 de saci de gunoi de pe malurile raului Ampoi

  La inceputul acestei saptamani, Centrul Judetean de Voluntariat Alba, impreuna cu Liceul Sportiv Alba Iulia au desfasurat o campanie de ecologizare pe malurile raului Ampoi, pe o suprafata de 5 kilometri. Au participat 500 de elevi, care au strans peste 1.000 de saci de gunoi.
  Actiunea a fost organizata cu sprijinul Consiliului Judetean Alba, al Primariei Alba Iulia, al STP Alba Iulia si al “Salprest” Alba. Elevii au adunat deseuri de pe ambele maluri ale raului Ampoi, din zona Ampoi 1 pana la deversarea raului Ampoi in raul Mures, pe o suprafata de aproximativ 5 km, de unde au fost colectati peste 1.000 de saci de gunoi. Organizatorii si-au propus si sa sensibilizeze albaiulienii, companiile locale, ONG-urile si factorii decizionali in legatura cu importanta unui mediu curat pentru sanatatea oamenilor.
  La aceasta activitate au participat aproximativ 500 de elevi si cadre didactice.
  Scopul Centrului Judetean de Voluntariat Alba este de a dezvolta voluntariatul ca modalitate de implicare a tinerilor dar si a cetatenilor in rezolvarea problemelor comunitatilor prin participarea activa la actiunile acesteia, sustinerea si promovarea capitalului uman, economic, cultural, turistic si de mediu din judetul Alba.
  Urmatoarea actiune de amploare a Centrului Judetean de Voluntariat Alba este Saptamana Nationala a Voluntariatului in Municipiul Alba Iulia, care se va desfasura in perioada 14 – 20 mai 2012.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.