Energie electrica..de la gaini

Un intreprinzator roman se pregateste sa produca energie verde la Codlea, judetul Brasov. Prin intermediul unor investitii de 9 milioane euro acesta va construi o „uzina de energie verde”, care prelucrand gainatul si dejectiile gainilor de la Codlea va putea furniza aproximativ 60 de Megawati pe zi.
Ideea este ca, folosind patru tone de dejectii ale gainilor de pe platforma se vor putea furniza aproximativ 2.500 de kilowati/ora.Cantitatea ajunge pentru consumul a aproximativ 5.500 de case zilnic, iar emisiile poluante sunt la doar jumatate din cantitatea admisa de normele europene, spun specialistii companiei.

Potrivit unui act normativ al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei, in prezent, un kilowatt/ora din surse regenerabile costa 1.320 de lei vechi.
Pentru fiecare megawatt, firma va primi un „certificat verde” pe care il va putea tranzactiona la bursa. La cantitatea estimata a se produce, compania va avea un castig de 3.000 de euro pe zi, deoarece un astfel de certificat se trazactioneaza in prezent la pretul de 50 euro.

Sursa: Energie Scienceline

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *