Eticheta s-a dovedit mincinoasa la majoritatea pungilor care contin paine feliata

Eticheta s-a dovedit mincinoasa la majoritatea pungilor care contin paine feliata

Comisarii OPC Arges au luat la puricat painea comercializata in judet, iar rezultatele controalelor nu sunt deloc pe placul consumatorilor care erau convinsi ca mananca un produs 100% natural. Eticheta s-a dovedit mincinoasa la majoritatea pungilor care contin paine feliata.
S-a demonstrat ca brutarii care isi atrag clientii cu etichete pe care scrie „100% natural“ sau „contine fibre si vitamine“ nu fac altceva decat sa insele, produsul fiind plin de aditivi alimentari care nu provin din surse naturale.

Trei contradictii pe punga aceluiasi produs

Produsul din imagine inseala consumatorul de cel putin trei ori: in primul rand ca pe eticheta apar specificate informatii potrivit carora painea ar fi 100% naturala, cu toate ca un ochi atent ar putea vedea din ingrediente ca aceasta contine aditivi sau, mai pe romaneste, substante chimice! Apoi, pe aceeasi punga mai scrie ca produsul ar fi „sursa de fibre si vitamine“, informatie la fel de falsa, intrucat nici acestea nu apar pe lista de ingrediente. Nu in ultimul rand, eticheta mai contine si alte contradictii. Pe verso, punga cu paine feliata are doua etichete, una pe care se specifica faptul ca aceasta e fabricata din faina alba si faina de malt si o a doua unde ingredientele sunt faina de secara si faina neagra.
Producatorul risca amenda de minim 5.000 de lei
Toate aceste informatii false au atras atentia comisarilor de la Protectia Consumatorului. Din cate se pare, unii dintre producatori au ridicat din umeri cand au fost intrebati despre modalitatea de etichetare a produsului, explicand ca habar nu au ce scrie pe pungile in care isi ambaleaza produsul. „Exista cazuri in care pe etichetele produselor de panificatie apar informatii false, care nu se regasesc si in lista de ingrediente. De asemenea, nu e deloc in regula sa inseli clientul spunand ca vinzi paine suta al suta naturala, cand aceasta contine aditivi alimentari. Actiunile de control continua, insa va pot spune ca producatorii care au fost gasiti cu astfel de abateri risca amenzi de peste 5.000 de lei“, ne-a spus Gabriel Vasilescu, comisarul-sef al OPC Arges.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *