Etichetele vor fi lipite pe partea din fata a produselor

0
354

De la sfarsitul acestei luni, opt firme mari de alimente din Romania vor introduce un nou sistem de etichetare a produselor pe care le vand pe piata romaneasca.

„Este vorba despre firme mari precum Unilever, Mars, Nestle, Coca-Cola”, explica europarlamentarul Magor Imre Csibi, care a organizat saptamana aceasta o dezbatere la Parlamentul European despre noul sistem de etichetare a alimentelor propus de Comisia Europeana pentru aplicare in tarile Uniunii Europene.

Acest nou sistem presupune afisarea pe partea din fata a produselor, si nu pe verso, a unor elemente esentiale pentru sanatatea consumatorilor: numarul de calorii, continutul de grasimi, carbohidrati (cu referire la zahar), sare si acizi grasi saturati, cu un font suficient de mare pentru a putea fi citit usor. Scopul acestei noi modalitati de etichetare este in principal prevenirea obezitatii in tarile din UE, dar si a diabetului sau a bolilor cardiovasculare.

„Mai mult de jumatate din populatia adulta europeana este supraponderala sau obeza, iar in randul tinerilor numarul persoanelor cu probleme de greutate creste anual cu 400.000. Simplificarea etichetarii este un prim pas concret in lupta impotriva obezitatii. Educatia consumatorilor ramane insa cel mai important element”, a mai declarat europarlamentarul Mogor Imre Csibi. Reprezentantii Comisiei Europene presupun ca fontul literelor pe noile etichete va fi de minimum 3 mm, iar perioada de tranzitie pentru aplicarea noilor norme dupa adoptarea lor de Parlamentul European – de 3 ani.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.