Evitati folosirea telefoanelor mobile!

Un specialist in computere se uita cu interes la un adaptor USB fara fir, fara sa stie riscurile medicale pe care le implica folosirea lui

Programul de protectie a cetatenilor fata de efectele negative ale radiatiilor electromagnetice, initiat de guvernul german, la initiativa ministrului mediului, Sigmar Gabriel, prevede o serie de masuri guvernamentale privind impunerea unor masuri de protectie la nivelul fabricantilor de tehnologie Wi-Fi, precum si recomandari facute explicit populatiei.

Cel mai aspru discurs rostit vreodata de un oficial impotriva dezvoltarii tehnologiilor Wi-Fi (fara fir) a fost rostit de ministrul german al mediului, remarca, ieri, cotidianul britanic “The Independent”, anticipand ca recomandarile fara echivoc facute populatiei germane vor provoca un veritabil “cutremur” si in celelalte ministere de profil din Europa.

Legaturile prin fir sunt mai sanatoase

“Cetatenii trebuie sa evite produsele tehnologiilor Wi-Fi”, se spune limpede in comunicatul Ministerului Mediului german, aprobat de guvernul cancelarului Angela Merkel. “Ori de cate ori este posibil, utilizatorii de telefoane mobile trebuie sa prefere telefonia fixa si sa vorbeasca la mobil cat mai putin timp si numai daca este strict necesar”, mai spune raportul privind protectia cetatenilor impotriva radiatiilor electromagnetice.

Guvernul de la Berlin avertizeaza ca noile telefoane fara fir, folosite in multe apartamente in mod nejustificat, aparatura fara fir a computerelor sau micile dispozitive de supraveghere sonora a bebelusilor creeaza un adevarat “electrosmog”, in care traim si ne imbolnavim fara sa ne dam seama de ce. Recomandarile propun revenirea “de urgenta” la tehnologiile conventionale, prin fir, pentru a evita dezvoltarea unor grave maladii la copii si adolescenti.

Ecologistii au somat guvernul

Reactia Ministerului Mediului de la Berlin vine dupa ce membrii Partidului Ecologist au somat guvernul sa isi exprime o pozitie clara in legatura cu acest subiect, pe care majoritatea guvernelor il evita. Ecologistii au cerut explicit sa se explice populatiei care sunt riscurile folosirii excesive a telefoanelor mobile si a altor aparate fara fir, pentru ca fiecare individ sa fie corect informat si sa-si poata lua masuri de siguranta.

De asemenea, ecologistii au cerut interzicerea telefoanelor mobile in mijloacele de transport aglomerate, unde se ajunge adeseori la situatia in care un calator vorbeste la telefonul mobil chiar langa capul altor calatori.
“The Independent” lau-da initiativa germana si aminteste guvernului de la Londra ca nu a acordat sprijinul necesar unui britanic care a facut avertizari similare.

Este vorba de Sir William Stewart, de la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, care a conceput pana acum doua rapoarte in care a explicat limpede pericolele pe care le prezinta folosirea telefoniei mobile si a recomandat evitarea tehnologiei Wi-Fi in scoli. In Germania, demersul ministrului Sigmar Gabriel este sustinut de Oficiul Federal al Protectiei impotriva Radiatiilor, care a dat publicitatii studii ce dovedesc ca recomandarile guvernului sunt intemeiate.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,536FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente