Exploatatiile de petrol din Timis, amenintate de taranii care dau foc la miristi

  0
  312
  Prefectul de Mures interzice arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale
  Incendierea miristilor poate avea efecte foarte grave, iar amenzile sunt foarte dure

  Comisarii Garzii de Mediu atrag atentia ca in aceasta perioada incendierea miristilor poate avea efecte grave, in special in zonele exploatatiilor petroliere. Amenzile sunt foarte dure pentru cei care dau foc la paie fara sa aiba avize.

  Chiar daca miezul verii a trecut si zilele caniculare s-au cam dus, pericolul incendiilor de vegetatie uscata persista, iar in zonele cu exploatatii petroliere riscurile sunt cu atat mai mari. „Constatam ca sunt numeroase incendii pe terenurile agricole. Este un lucru foarte grav, cu cat mai mult cu cat in zonele respective sasunt si conducte sau puncte de extractie a titeiului, astfel incat, daca incendiile sunt de mari proportii pot sa afecteze acele instalatii si sa avem probleme mai mari”, a spus prim-comisarul Garzii de Mediu Timis, Marian Eperies.

  La randul lor, pompierii atrag atentia ca incendierea miristilor intr-o zona cu instalatii de gaz sau de petrol este foarte periculoasa. „Am atras si eu atentia ca acestea sunt problemele cele mai grave. Nu ne-am confruntat cu evenimente deosebit de grave pana acum”, a spus seful Inspecoratului pentru Situatii de Urgenta Banat, generalul Mihai Benga. Potrivit comisarilor de la Garda de Mediu, amenzile pentru cei care incendiaza miristile fara a avea avize sunt cuprinse intre 3.000 si 6.000 de lei pentru persoane juridice si intre 25.000 de lei si 50.000 de lei pentru firme.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.