Expozitie de Ziua Mondiala a Apei: „Delta Dunarii, cel mai tanar taram al batranei Europe“

Expozitie de Ziua Mondiala a Apei: „Delta Dunarii, cel mai tanar taram al batranei Europe“

Joi, pe 22 martie 2012, de la ora 15.00, Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii va organiza, la sediul Centrului Muzeal Eco-Turistic Delta Dunarii, vernisajul expozitiei de fotografii intitulata „Danube Delta – Images from the youngest land of the old Europe“.

Ziua Mondiala a Apei este sarbatorita in fiecare an pe 22 martie pentru a atrage atentia lumii intregi asupra importantei apei si pentru a sustine cauza managementului sustenabil al resurselor de apa.

In 1992, la Conferinta Natiunilor Unite pentru Mediu si Dezvoltare (UNCED), care a avut loc la Rio, in Brazilia, Adunarea Generala a Natiunilor Unite a desemnat ziua de 22 martie 1993 ca fiind prima Zi Mondiala a Apei, iar de atunci aceasta a fost sarbatorita anual.

Tema sugerata pentru Ziua Mondiala a Apei din acest an este „Apa si siguranta alimentara“ si are ca motto: „Lumea este insetata pentru ca ne este foame“. Aceasta tema are drept obiectiv sensibilizarea cu privire la cantitatea de apa necesara pentru a produce alimente.

Click pe poza pentru a vedea o parte din imaginile ce vor fi expuse la acvariu!

Cele mai frumoase imagini din Delta

Expozitia de fotografii ce va fi vernisata cu ocazia celebrarii Zilei Mondiale a Apei a fost inaugurata de catre Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii anul trecut la Orth, Austria, Parcul National Donau Auen, cu ocazia deschiderii evenimentului „Anul Romaniei“ organizat in perioada 1 mai – 15 noiembrie 2011, in cadrul proiectul DANUBEPARKS.

Pentru aceasta expozitie au fost selectate cele mai bune 35 fotografii realizate de opt fotografi: Mihai Baciu, Dan Bandacu, Iliuta Goean, Alex Ifrim, Helmut Ignat, Valeriu Leonov, Daniel Petrescu, Petre Solca. Fotografiile surprind in detaliu frumusetea inegalabila a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, avand fiecare o istorie proprie si o semnificatie deosebita pentru fotografi.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente