Expozitii de tehnologii verzi

Filtre pentru praful din halele industriale, centrale termice pe baza de paleti, sisteme solare compacte, pisoare fara consum de apa si masini de reciclat plasticul sunt numai cateva dintre produsele pe care le pot vedea vizitatorii la expozitiile internationale de tehnologii verzi, deschise ieri la Romexpo. Denumite Romenvirotec si Renew Energy, expozitiile sunt deschise pana pe 24 aprilie, zilnic, intre orele 10.00 si 18.00.

Participa 324 de firme atat romanesti, cat si germane, britanice, italiene, suedeze si americane. Firmele romanesti prezinta tehnologie de ultima ora pentru reciclarea deseurilor si pentru prelucrarea lor.

Sunt expuse si sisteme de complexe pentru depozite ecologice, prin care sunt eliminate riscurile de contaminare a mediului cu substante poluante. Depozitele au la baza sisteme de etansare din materiale geo-sintetice, care previn scurgerea mizeriei in pamant.

Statisticile Ministerului Mediului arata ca Romania trebuie sa investeasca 2,7 miliarde de euro pana in 2015 pentru a putea produce necesarul de energie din surse regenerabile impus de Bruxelles. Specialistii UE au estimat ca 20 la suta din necesarul de energie al Romaniei va fi asigurat din resurse regenerabile pana in 2020.

Ministerul Mediului sustine ca Romania isi poate indeplini fara probleme acest obiectiv, mai ales avand in vedere zestrea de hidrocentrale cu care se poate lauda, deja, tara noastra. In plus, se mai pot amplasa instalatii eoliene cu o putere totala de pana la 14.000 MW.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *