Fii sustenabil la Pelicam!

Zilele acestea are loc Pelicam, singurul festival de film documentar de mediu din România. Vom fi și noi pe acolo, mai pregătiți ca oricând să urmărim ultimele producții în domeniu și să demonstrăm că există participanți sustenabili.

Vom veni la Pelicam cu car-sharing. Vom lua cu noi căni, farfurii și tacâmuri reutilizabile, paie din inox, sticle reutilizabile, niște batiste din bumbac, sacoșe de pânză, săpun fără ambalaj, periuțe din bambus, pastă de dinți, cremă și deodorant din producție proprie, dischete demachiante reutilizabile, protej-slipuri reutilizabile, cupă menstruală și cine mai știe ce alte obiecte durabile. Știm ce veți zice: „Ete fâs! treburi din astea de activiști de mediu extremiști, cu figuri de zero wasteri. Și mai exact cu ce ne încălzește pe noi asta?”

Păi probabil vă va încălzi mai puțin în viitor, căci orice gest în direcția sustenabilității înseamnă o luptă mică împotriva schimbărilor climatice. Iar noi am decis să ne lăudăm cu ce facem pentru că, fără ajutorul vostru, rezultatul va fi unul limitat. Singuri, am fi ca o micro-particulă în supa de plastic care plutește în derivă în ocean și omoară anual milione de viețuitoare. Însă împreună, am putea avea un impact notabil. Așadar, iată ce vă propunem:

Hai cu cana ta la Pelicam!

Dacă vii la Pelicam, ia cu tine o cană sau un pahar reutilizabil. Astfel, vei evita să trimiți la groapa de gunoi, în natură sau la reciclare câteva pahare de unică folosință. Mai mult, îi vei ajuta pe organizatori să realizeze ce și-au propus: să aibă cea mai eco ediție de până acum.

Evident, dacă te simți curajos, poți adăuga un tacâm, o farfurie și orice alt obiect reutilizabil și sustenabil de care crezi că vei avea nevoie. Cu alte cuvinte, vei salva niște vieți de păsări și pești, vei polua mai puțin și te vei simți mai puțin vinovat. Nu-i rău, nu?

Însă beneficiile continuă. Dacă vei lua cu tine unul sau mai multe obiecte reutilizabile și le vei posta pe pagina acestui eveniment, vei putea câștiga premii care te vor ajuta să fii mai zero waste sau să îți ajuți prietenii să adopte și ei acest stil de viață. Deocamdată, punem la bătaie:

  • 3 sticle reutilizabile oferite de Greenpeace
  • 3 sacoșe din bumbac oferite de Atelierul de pânză
  • 3 batiste din bumbac oferite de Altruist

Le vom dărui celor care postează pe pagina acestui eveniment fotografii cu ceea ce vom considera noi a fi:

  • cel mai variat kit zero waste
  • cel mai sustenabil kit zero waste
  • cel mai frumos kit zero waste

Dacă ai o inițiativă care militează pentru tranziția spre o economie circulară sau pur și simplu crezi în idee, te invităm să ne susții, printr-un share. Pentru a crește miza premiilor și, totodată, impactul campaniei, primim donații de obiecte durabile și sustenabile, pe care să le oferim ulterior celor care participă la campanie. Pentru orice tip de susținere, așteptăm un mesaj pe adresele: [email protected] sau [email protected]. Mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *