Firmele valcene incalca normele de protectie a mediului

Foarte multe societati si intreprinderi valcene au fost descoperite ca avand probleme foarte mari cu respectarea normelor de protejare a mediului inconjurator. In urma unor controale realizate de comisarii Garzii de Mediu (GM) Valcea in perioada mai-iunie 2008, au fost scoase la iveala o multime de nereguli. Inspectorii au dat 16 avertismente, cele mai importante fiind pentru depasirea indicatorului pulberi in suspensie si pentru inexistenta bornelor de delimitare exploatare de agregate minerale.

“Nereguli au fost descoperite si la SC Protectchim SRL Ramnicu Valcea, firma care nu tinea o evidenta corespunzatoare a deseurilor, la SC Genius SRL Costesti, Mega Invest SRL Ramnicu Valcea, Petrom SA – statia Peco nr. 14 Ramnicu Valcea, Magnetto Wheels Romania SA Dragasani.

Inspectorii au aplicat avertismente si firmei SC Progresul SCM Ramnicu Valcea, care a inceput activitatea cod CAEN 9301 (9601), fara a detine autorizatie de mediu. Cateva unitati valcene avand ca profil de activitate comercializarea de piese si asamblare auto au fost avertizate pentru lipsa spatiului special destinat colectarii uleiului uzat de la cumparatorii de ulei auto si pentru insuficienta de utilizare a sistemului de depozit la comercializarea acumulatorilor”, au precizat surse din cadrul GM Valcea.

Amenzi de peste 300.000 de lei

Tot in aceasta perioada, comisarii Garzii de Mediu au aplicat si noua amenzi, in valoare de 322.500 de lei. Una dintre cele mai mari sanctiuni a fost data firmei SC Petrom SA – Statia Peco nr. 9 Dragasani, aceasta fiind penalizata cu 100.000 de lei pentru nerealizarea la termenul scadent a unor masuri impuse intr-un control anterior. Pentru aceleasi nereguli si cu aceeasi suma a fost taxata si SC Ecprod SA Targoviste. Pentru poluare accidentala ca urmare a neluarii unor masuri de prevenire, SC Petrom SA Sector Extractie nr. 1 Babeni a primit o amenda de 50.000 de lei, iar Sectorul de extractie nr. 2 de la Madulari a primit o sanctiune de 20.000 de lei, pentru necontrolarea cu societati autorizate a eliminarii deseurilor generate.

SC Electrica Elvimex SRL Ramnicu Valcea a primit o amenda de 5.000 de lei, pentru nepunerea la dispozitia organelor de control a formularelor de incarcare-descarcare a deseurilor. Pentru neamenajarea spatiului corespunzator de colectare a uleiurilor uzate, Statia de carburanti nr. 2 a SC MOL Romania PP SRL, Ramnicu Valcea, va fi nevoita sa plateasca o amenda in valoare de 10.000 de lei.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente