Franta ar intentiona sa renunte la energia nucleara

Franta ar intentiona sa renunte la energia nucleara

Ministrul francez al energiei, Eric Besson, a evocat vineri in premiera posibilitatea ca Franta sa renunte total sau partial la energia nucleara pe fundalul deciziei Germaniei de a renunta la toate centralele sale nucleare catre 2020.

Pentru Franta, a specificat Besson, acesta este doar un scenariu posibil, nu o strategie deja aleasa de guvern, scrie Agerpres.

El a declarat la postul de radio Europa 1 ca biroul sau a initiat deja un studiu privitor la perspectivele energetice ale tarii pana in 2050 si, in functie de rezultatele acestuia, Franta va lua in considerare fie stoparea completa a productiei de energie nucleara, fie reducerea ponderii energiei nucleare pana la 50% sau o scadere treptata a dependentei de energia generata de centralele nucleare.

Besson a mai afirmat ca, probabil, Franta va renunta la centralele nucleare catre orizontul anului 2040, dar a adaugat ca el personal inclina spre varianta unei reduceri treptate a gradului de utilizare a energiei nucleare.

La 30 iunie a.c., parlamentarii germani au votat propunerea guvernului de a abandona complet energia nucleara pana in 2020.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,355FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente