G8 a decis sa injumatateasca emisiile nocive pana in… 2050

Reuniunea G8 la final! Intalnirea la nivel inalt a celor opt state industrializate s-a incheiat in localitatea Toyako din nordul insulei Hokaido. La ultima runda de negocieri au participat si liderii economiilor emergente, printre care Brazilia, India, China, Mexic si Coreea de Sud.

Cei 16 prezenti azi in sala de conferinte au acceptat sa sustina viziunea comuna a reducerii emisiilor de gaze nocive care grabesc incalzirea planetei. Gigantii industriali din grupul restrans al celor opt si-au propus chiar ca aceste emisii sa fie reduse la jumatate pana in anul 2050. Observatorii din mediul reuniunii remarcau cu mailitiozitate ca este usor sa faci un asemenea angajament cand este foarte probabil ca respectarea lui sa-i revina unei cu totul alte generatii.

Important este ca Statele Unite s-au alaturat programului pe termen scurt de reducere a poluarii. India si China, intre marii poluatori, au anuntat ca nu sunt inca pregatite sa se alature unui program global de protejare a planetei, dar ca vor mentine contactul cu partenerii de dialog si vor actiona pentru apropierea de economiile perfomante si ecologic sanatoase.

Sursa: TVR

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente