Gianina Corondan si Zoli (Sistem) vor Rosia Montana in patrimoniul UNESCO


Gianina Corondan si Zoli Toth se alatura petitiei fotografice a Campaniei Salvati Rosia Montana, prin intermediul careia zeci de romani si straini cer Ministrului Culturii si Patrimoniului National, Kelemen Hunor, introducerea Rosiei Montane in patrimoniul UNESCO.

“Cultura sau cianura? Rosia Montana in patrimoniul UNESCO!” este mesajul de incurajare pe care cele doua vedete il adreseaza Ministrului Culturii si Patrimoniului National, alaturandu-se astfel celor peste 200 de persoane care au trimis imagini-portret cu mesaje despre valoarea culturala a Rosiei Montane.

Printre semnatarii petitiei fotografice se numara Renate Weber (deputata in Parlamentul European), Mihnea Blidariu (Luna Amara), Petra Acker (Chilli Familli), romani din intreaga tara si diaspora, precum si sustinatori straini.

Petitia fotografica lansata in august 2010 de Campania Salvati Rosia Montana isi propune sa scoata in evidenta sprijinul public pe care l-a castigat initiativa de includere a Sitului minier istoric de la Rosia Montana pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Initiativa a fost facuta cunoscuta prin intermediul Festivalului Fanfest, a retelelor de socializare, a blogurilor si a site-ului campaniei. Semnatarilor petitiei fotografice li se alatura mii de persoane care se opun proiectului de exploatare miniera propus la Rosia Montana.

Printre sustinatorii dezvoltarii durabile la Rosia Montana reamintim: Academia Romana, ICOMOS, Biserica Ortodoxa, Casa Regala a Romaniei, zeci de organizatii neguvernamentale, sute de cadre universitare, numerosi experti, institutii, studenti si cercetatori romani de pretutindeni si personalitati publice.

Petitia fotografica poate fi accesata la www.rosiamontana.org/unesco.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente