Garda de Mediu, in control

Garda de Mediu Olt a facut 55 de controale saptamana trecuta, in timpul carora a aplicat cinci sanctiuni, in valoare 26.000 de lei.
sanctiuni garda de mediu
Trei sanctiuni in valoare de 3.000 de lei au fost acordate pentru lipsa evidentei gestiunii deseurilor generate din activitati, pentru depozitarea necorespunzatoare a uleiurilor minerale a fost aplicata o amenda de 7.500 de lei, iar pentru netinerea stricta a evidentei deseurilor rezultate in urma dezmembrarii autovehiculelor scoase din uz si netransmiterea formularelor catre agentii, comisarii Garzii de Mediu au aplicat amenzi in valoare de 7.500 de lei.

Comisarii mai au in derulare cateva controale tematice. “Vom verifica transmiterea declaratiilor privind obligatia la fondul de mediu. Vizati sunt agentii economici care datoreaza sume din actiunile de tractare a vechiturilor. Alt control tematic se refera la statiile de epurare a apelor uzate, daca ele corespund standardelor europene”, a spus Aura Mandache, purtatoarea de cuvant a Garzii de Mediu.

Primarii, somati sa verifice societatile comerciale

Garda de Mediu a trimis adrese tuturor primarilor din judet pentru a verifica societatile comerciale de pe raza localitatilor. Ei trebuie sa aiba in vedere unitatile care produc deversari chimice periculoase in albiile raurilor.

Aura Mandache mai spune ca in acestea au fost specificate inclusiv obiectele care se afla in libertate judiciara sau care sunt in organizare. De asemenea, ar trebui controlate salubrizarea si igienizarea malurilor, a cursurilor de apa, asanarea terenurilor insalubre, prevenirea poluarilor accidentale.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente