Gena imbatranirii afecteaza si imunitatea

0
459

Cercetatorii britanici care au studiat viermi pentru a descoperi genele ce determina imbatranirea, au aflat ca numai o singura gena are legatura cu imunitatea si rezistenta la boli.gena imbatranirii

Gena DAF-16, care se regaseste la viermi, este intalnita la multe alte animale, inclusiv la oameni, ceea ce inseamna ca descoperirea poate deschide noi drumuri catre intelegerea procesului de imbatranire.

„Am vrut sa aflam cum influenteaza genele procesul de imbatranire si ce efecte au aceste gene asupra imunitatii”, a declarat Robin May, de la University of Birmingham, citat de Reuters.

Oamenii din intreaga lume au inceput sa imbatraneasca timpuriu, lucru ce poate avea consecinte negative asupra sistemelor sanitare. Cercetatorii doresc sa afle cum anume imbatranesc oamenii pentru a putea crea diverse medicamente care sa ajute sistemul imunitar.

„Am descoperit ca imunitatea si imbatranirea merg impreuna”, a mai spus May, al carui studiu a fost publicat in Public Library of Sciences (PLoS) One journal.

Echipa de specialisti a comparat longevitatea, rezistenta la stres si imunitatea la patru specii de viermi si a cautat diferente ale activitatii genei DAF-16. Astfel, s-a descoperit ca gena functiona diferit la fiecare specie in parte, iar aceste diferente corespund cu diferentele observate la rezistenta la stres, imunitate si longevitate.

Cu cat DAF-16 era mai activa, cu atat viermii traiau mai mult si aveau rezistenta si imunitatea crescute.

„Faptul ca diferentele genei DAF-16 afecteaza atat de tare speciile are un impact puternic asupra sanatatii si modului de imbatranire”, a conchis May.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.