General Motors si Honda vor lansa noi vehicule alimentate cu hidrogen

  0
  432
  General Motors și Honda vor lansa noi vehicule alimentate cu hidrogen
  General Motors si Honda vor lansa noi vehicule alimentate cu hidrogen
  General Motors si Honda vor lansa noi vehicule alimentate cu hidrogen

  General Motors si Honda devin parteneri intr-un proiect cu caracter ecologic. Cei doi producatori de automobile au anuntat incheierea unui contract cadru de colaborare pentru dezvoltarea generatiei viitoare de sisteme de celule de carburant si de tehnologii de stocare a hidrogenului pana in anul 2020. Succesul colaborarii va fi asigurat prin impartasirea cunostintelor, a economiilor de scara si adoptarea unor strategii comune de aprovizionare.

  „Colaborarea are la baza punctele forte ale Honda si GM, in calitate de lideri in domeniul tehnologiei celulelor de hidrogen”, a declarat Dan Akerson, presedinte si director general al GM. „Suntem convinsi ca aceasta colaborare este cel mai bun mod de a dezvolta aceasta tehnologie importanta, cu potential de a contribui la reducerea dependentei de petrol si de a asigura o mobilitate durabila.”
  Takanobu Ito, presedinte si director general al companiei Honda Motor Co. Ltd., a declarat: „Fata de celelalte tehnologii cu emisii zero de CO2, autovehiculele electrice cu celule de carburant au avantajul decisiv al autonomiei de functionare si al intervalului de realimentare, la fel de bune ca in cazul autovehiculelor pe benzina conventionale. Honda si GM sunt nerabdatoare sa accelereze penetrarea pe piata a acestei tehnologii ecologice si extrem de importante pentru mobilitate, iar eu de-abia astept inceperea acestei colaborari, pentru a fuziona tehnologiile noastre lidere in domeniul celulelor de carburant si a crea un sistem avansat, care va fi in acelasi timp mai performant si mai accesibil.”

  Project Driveway, programul GM lansat in 2007, a atins aproape 3 milioane de mile parcurse in lumea reala, cu ajutorul unei flote de 119 autovehicule cu propulsie pe baza de hidrogen, mai mult decat a realizat orice alt producator auto.

  Honda a inceput programul de leasing pentru modelul Honda FCX in 2002 si a asigurat 85 de autovehicule pentru SUA si Japonia, inclusiv succesorul acestuia, modelul FCX Clarity, care a fost desemnat „Autovehiculul ecologic al anului 2009”.

  Honda a livrat aceste autovehicule unor clienti din SUA si a colectat date valoroase referitoare la utilizarea autovehiculelor electrice cu celule cu carburant.

  General Motors si Honda sunt lideri recunoscuti in domeniul propulsiei cu celule cu carburant. Conform Clean Energy Patent Growth Index, GM si Honda detin locul 1, respectiv locul 2 in ceea ce priveste numarul total al brevetelor referitoare la celulele de carburant inregistrate in perioada 2002 – 2012, de peste 1.200 pentru ambele companii.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.