Gorj – Salubrizarea cursurilor de ape

  0
  369

  Prefectul Gorjului, Stefan-Marian Popescu-Bejat, a atentionat primarii celor 70 de unitati administrativ-teritoriale din judet in legatura cu obligativitatea salubrizarii cursurilor de ape.

  Potrivit scrisorii transmise ieri de prefect, primarii, in calitatea lor de presedinti ai comitetelor locale pentru situatii de urgenta, trebuie sa dispuna in regim de urgenta, la nivelul localitatilor, realizarea de lucrari pentru indepartarea depozitelor de deseuri si de material lemnos de pe malurile si din albiile cursurilor de apa din intravilan. O atentie deosebita trebuie acordata sectiunilor de scurgere ale podurilor si podetelor, luandu-se toate masurile pentru evitarea producerii de evenimente care sa puna in pericol populatia, constructiile sau mediul. „Masura are in vedere prognoza meteorologica, potrivit careia in luna martie vor cadea insemnate cantitati de precipitatii (peste 60 de litri pe metru patrat), combinate, in unele zone, cu topirea stratului de zapada, ce pot conduce la inundatii”, a precizat, pentru Rompres, prefectul Stefan-Marian Popescu-Bejat.

  COMISII. In perioada 15 februarie -1 martie, comisii alcatuite din reprezentanti ai Ministerului Mediului, Garzii de Mediu, Ministerului Internelor, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, sub coordonarea prefectilor, vor efectua controale in toate localitatile din tara, privind modul cum s-a desfasurat actiunea de salubrizare a cursurilor de apa. Acolo unde se va constata existenta deseurilor sau a materialului lemnos care, prin antrenare, pot obtura sectiunea de scurgere a apelor mari, conducand la pierderi de vieti omenesti si mari pagube materiale, se vor aplica sanctiuni drastice.

  Sursa: Jurnalul National

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.