Greeen Business Index – Mecanism de monitorizare a initiativelor verzi din sectorul de afaceri romanesc

Greeen Business Index - Mecanism de monitorizare a initiativelor verzi din sectorul de afaceri romanesc

GBI este singurul instrument gratuit de evaluare a performantei de mediu, un mecanism de monitorizare a initiativelor verzi din sectorul de afaceri romanesc si un mijloc de asistenta si formare pentru imbunatatirea performantei de mediu.

Proiectul este bazat pe indicatori de performanta de mediu recunoscuti la nivel international: ISO 14031, ISO 26000 si ISO 16001.

„Protectia mediului nu este o alternativa, ci calea de a genera si a construi afaceri profitabile si sustenabile. Ma bucura deschiderea companiilor romanesti si faptul ca au inceput sa inteleaga ca protectia mediului si responsabilitatea sunt singurele cai pentru un business sustenabil si de succes. Barometrul GBI le sta si in acest an la dispozitie pentru monitorizarea obiectiva a initiativelor si a eforturilor depuse in domeniul protectiei mediului. Impreuna putem construi o comunitate de business sustenabil, astfel facilitand tranzitia catre economia verde”, a declarat Raluca Fiser, presedinte Green Revolution.

In perioada 29 martie- 28 mai 2012, companiile sunt invitate sa se inscrie gratuit pe website-ul oficial al proiectului, www.gbindex.ro, si sa completeze online setul de sapte chestionare, care vizeaza:

dezvoltarea sustenabila

impactul asupra mediului

transportul sustenabil

utilizarea resurselor

starea cladirilor

achizitiile verzi

managementul deseurilor

Datele furnizate vor fi analizate de catre o echipa de experti independenti de mediu, in perioada iunie – august 2012. In urma analizei va rezulta clasamentul companiilor responsabile fata de mediu din Romania.

„Clasamentul GBI 2012 va contine acele companii care au inregistrat cele mai bune rezultate la evaluarea responsabilitatii lor fata de mediu in anul de raportare 2011. Astfel, analiza se va concentra pe indicatori-cheie de performanta de mediu a companiilor, acestia vizand in principal masurile concrete, cuantificabile, care au fost aplicate pentru minimizarea impactului asupra mediului si eficientizarii utilizarii resurselor”, a adaugat presedintele Green Revolution.

Rezultatele vor fi anuntate in luna septembrie in cadrul Galei Green Business Index 2012, cel mai important eveniment national pentru recunoasterea meritelor companiilor in protectia mediului si vor fi publicate in Raportul Green Business Index.

In editia 2012, toate companiile inscrise in GBI vor beneficia de un raport gratuit de evaluare a responsabilitatii fata de mediu.

Informatiile furnizate vor fi folosite pentru a genera o analiza personalizata pentru fiecare companie participanta in parte si recomandari de atingere a performantei de mediu.

Mai multe detalii pot fi obtinute pe website-ul oficial al Green Business Index, www.gbindex.ro.

Pentru informatii suplimentare:

Amalia Precup

– Communication & PR Coordinator –

ASOCIATIA GREEN REVOLUTION

Telefon: 021/310.63.97

Mobil: 0728.132.977

Fax: 021/316.28 23

Adresa: str. Olteni, nr.3, sect.3, Bucuresti

Email: amalia.precup[at]greenrevolution.ro

Website: www.gbindex.ro, www.greenrevolution.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *