Dupa aproape doi ani de la startul lucrarilor, depozitul ecologic de preluare a deseurilor din localitatea Stauceni este gata. Prima celula care va prelua aproximativ un milion de metri cubi de gunoaie, poate fi data in folosinta, asigurand depozitarea deseurilor pe o perioada de peste 10 ani.
Valoarea totala a investitiilor se ridica la aproximativ 11 milioane de euro si este una dintre cele mai mari investitii de acest fel din tara. Depozitul ecologic este dotat cu aparatura de ultima generatie ridicandu-se la standardele impuse de Uniunea Europeana. In incinta noului amplasament exista statii de epurare a apelor reziduale care provin din sortarea deseurilor, sisteme de cantarire electronice, precum si un laborator performant unde se vor face analizele solicitate de Agentia de Protectie a Mediului. Noul obiectiv este dotat si cu sisteme de eliminare a gazelor acmulate in sol.
In afara de diminuarea impactului asupra mediului si de gestionarea rationala a deseurilor din intreg judetul, groapa de gunoi va crea locuri de munca pentru botosanenii din localitatile limitrofe si nu numai.
groapa gunoi 1Contributia Consiliului Judetean Botosani a constat in asigurarea retelei electrice, alimentarea cu energie electrica a obiectivului precum si cu asfaltarea portiunilor din interiorul depozitului ecologic si a cailor de acces.
Finalizarea depozitului ecologic de preluare si depozitare a deseurilor reprezinta o realizare importanta a presedintelui Consiliului Judetean Botosani si presedinte al Organizatiei Judetene a PNL Botosani, Florin Turcanu. Acesta isi tine punctual promisiunile facute in campania electorala.
Prezenta la Botosani, Rovana Plumb, ministru al Mediului a precizat ca a fost impresionata de rapiditatea cu care au fost executate lucrarile, de calitatea lor si de interventiile facute de presedintele Florin Turcanu pentru a grabi finalizarea obiectivului intr-un timp cat mai scurt.
Groapa de gunoi din localitatea Stauceni este prima investitie ecologica de depozitare a deseurilor menajere finalizata din Romania. Obiective identice se afla in lucru in judetele Bistrita-Nasaud, Suceava, Calarasi si Slatina insa acestea nu au fost inca finalizate.