Boala din apa:„Intoxicatia cu nitriti este foarte periculoasa, poate sa duca la deces“

0
489
Boala din apă:„Intoxicaţia cu nitriţi este foarte periculoasă, poate să ducă la deces“
Boala din apa:„Intoxicatia cu nitriti este foarte periculoasa, poate sa duca la deces“
Boala din apa:„Intoxicatia cu nitriti este foarte periculoasa, poate sa duca la deces“

Locuitorii din mai multe comune din judetul Dolj traiesc langa o adevarata bomba biologica. Apa de la robinet este infestata cu nitriti si nitrati

Medicii au declarat ca substantele sunt periculoase pentru om.„Intoxicatia cu nitriti este foarte periculoasa, poate sa duca la deces, de aceea medicul de familie are in atributii informarea mamelor privind pericolul intoxicatiilor cu nitriti“, a spus Narciza Dinica, medic primar Directia de Sanatate Publica Dolj.

In sistemul de alimentare din comuna Podari a fost investita suma de un milione de euro. Oamenii au declarat ca incearca pe cat posibil, sa fiarba apa inainte de a consuma.„Apa este infestata cu nitriti si nitrati. Am avut probleme de sanatate in ultima perioada. In aceasta situatie suntem de ani bun. Cat a fost vremea frumoasa am luat apa din alta comuna. Am evitat sa le dam copiilor sa bea. Pentru ei avem tot timpul mai multe bidoane de apa plata“, a spus un locuitor din comuna Podari.

Singura solutie ar fi forajul unor puturi noi, de mare adancime, insa acest lucru inseamna demararea altor investii de milioane de euro.

Localnicii din Bucovat consuma apa de la sistemul de alimentare, desi la statiile de captare din doua sate ale comunei, apa nu este potabila. Primarul comunei recunoaste ca apa mai are si impuritati, insa este de parere ca oamenii nu au de ce sa isi faca probleme. „Eu consum apa de la reteaua publica. Consum de unde se nimereste. Cand mai am apa minerala, mai consum si minerala, mai am si fantana mea”, spune Vasile Constantin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.