Gunoierii Capitalei si-au umflat singuri „tariful unic” cu 50%

0
336

Profitand de hosul legislativ, de protectia, indolenta sau incompetenta alesilor locali, firmele de salubritate din Bucuresti au ajuns sa isi stabileasca singure tarifele pentru colectarea gunoiului menajer.

Rosal, Urban, REBU si Supercom vor practica un asa-numit „tarif unic” pe Capitala: 8,9 lei. Rosal, firma „mondenului” Silviu Prigoana, care se ocupa de curatenie in sectorul 3, a luat initiativa, majorand inca din august pretul „gunoiului”, fara baza legala, de la 5,98 (tarif valabil din 2005) la 8,9 RON – o crestere de 50%.Conform legii, majorarea trebuia sa se faca doar pe baza unei decizii a primarului general. „Am obtinut toate avizele, de la toate directiile din primarie, dar s-a opus Videanu. Nu-i nimic, o sa castig in instanta si o sa-l pun la plata. Pe el, personal”, spune Prigoana.

Urban (sector 6) avea un tarif ceva mai mic si a anuntat initial majorarea (de peste 50 de procente) tot in august, dar s-a razgandit, amanand pentru decembrie. La fel, Supercom, ce activeaza in sectorul 2, a vrut sa aplice „tariful unic” din octombrie, dar a amanat pentru decembrie. Iar REBU (sectoarele 1, 4, 5) anunta ca asteapta pana in ianuarie 2008.

Sursa: Gandul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.