7 Decembrie – Instrumente de mediu in dezvoltarea afacerii

  0
  306

  Publicatia saptamanala REPORTER ECONOMIC si revista „InfoMediu Europa” va invita sa le fiti alaturi la evenimentul de bilant al conferintelor „Instrumente de mediu in dezvoltarea afacerii”, care va avea loc la Hotelul Phoenicia, din Bucuresti, pe 7 decembrie 2007, cu incepre de la ora 17.30.

  Evenimentul se va desfasura sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile.

  Cu acest prilej, in jurul orei 19.20, va avea loc Gala Premiilor Revistei Infomediu Europa. Vor fi acordate urmatoarele premii:

  * „Promovare Europeana a Instrumentelor de Mediu” – un premiu pentru un reprezentant al Comisiei Europene, care a militat activ pentru protectia mediului inconjurator, inclusiv in Romania;
  * „Premiul de Excelenta” – pentru un demnitar de stat, cu activitate notabila in favoarea protejarii mediului;
  * „Omul Verde” – premiu pentru o personalitate a vietii publice, care s-a remarcat in anul 2007, prin actiuni de protejare a mediului inconjurator;
  * „Primaria Verde” – premiu pentru o autoritate locala, care a implementat un proiect integrat al managementului deseurilor;
  * „Premiul Special” – pentru o institutie, asociatie sau ONG, cu preocupari legate de protectia mediului;
  * 4 premii pentru presa – constand in laptop-turi – pentru contributia adusa la constientizarea problemelor de mediu.

  De asemena, la sfarsitul evenimentului, va fi organizata o tombola, cu premii surpriza.

  Anexam programul complet al evenimentului nostru.

  Va asteptam cu placere!

  Va rugam sa confirmati participarea la nr. de telefon: 0729-222.351 d-na Ema Dobre sau la adresa de e-mail [email protected], pana pe data de 7 decembrie, la ora 15.00.

  Istoric

  Conferintele din seria IMPACT 2007, „Instrumente de mediu in dezvoltarea afacerii”, au fost lansate pe data de 26 februarie 2007, la Hotelul Phoenicia, din Bucuresti, de catre saptamanalul REPORTER ECONOMIC si Alianta Confederatiilor Patronale din Romania, sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile si al Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului.

  Evenimentele din cadrul seriei de conferinte au continuat, in aceeasi maniera, la Durau (in prioada 5 – 6 mai 2007), Constanta (1 – 2 iunie), Ploiesti (pe 6 si 7 iulie), Cluj-Napoca (in intervalul 6 – 7 septembrie), Sibiu (28 – 29 septembrie), Ramnicu-Valcea (pe 12 si 13 octombrie), incheindu-se la Timisoara, in perioada 2 – 3 noiembrie 2007.

  Seminariile au fost atat un prilej de informare, cu privire la recentele norme europene in materie de protectie a mediului inconjurator, cat si o ocazie de a afla care sunt cele mai noi proiecte de finantare, pe componenta de mediu, din cadrul fondurilor structurale, oferind oportunitatea de a incheia parteneriate de afaceri viabile.

  Dezbaterile interactive au fost sustinute de specialisti ai Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, ai Administratiei Fondului de Mediu si de las Garda Nationala de Mediu, reunind atat reprezentanti ai administratiei locale, cat si ai companiilor, din diverse industrii (producatori si importatori de bunuri de larg consum, industria chimica, industria textilelor), din turism, retail, operatori de profil, companii de consultanta, alaturi de autoritati publice locale, ONG-uri si mass-media de specialitate, fiind insotite de studii de caz si exemple de succes.

  Participantii la evenimente au putut afla raspunsuri concrete, privind:

  * oportunitatile de accesare a fondurilor europene, pentru proiecte in domeniul protectiei mediului, in cadrul Programului Operational Sectorial de Mediu;
  * oportunitatea accesarii fondurilor Administratie Fondului pentru Mediu, prin concurs de proiecte;
  * colectarea selectiva a deseurilor;
  * proiecte ecologice de reciclare a apelor uzate si a solurilor contaminate;
  * cele mai bune practici, dezvoltate la ora actuala de companiile autohtone, privind deseurile de ambalaje si reciclarea acestora;
  * mijloace de protejare a biodiversitatii, prin implementarea in Romania a retelei europene „Natura 2000”.

  La evenimente au participat specialisti sau autoritati locale, de la circa 80 de primarii, aproximativ 600 de agenti economici, oaspeti din strainatate, precum si un numar mare de invitati, din structurile locale si regionale.

  In urma dezbaterilor si studiilor facute in randul participantiilor, s-a identificat un interes sporit pentru incheierea de parteneriate si stabilirea de contacte, necesitatea de informare sustinuta a administratiilor locale, precum si a agentilor economici, cat si o nevoie de cunostere a pietei de consultanta, in elaborarea de proiecte si solutii de aplicare.

  In cadrul evenimentelor, participantii au prezentat probleme concrete, care au fost supuse dezbaterilor, o buna parte dintre acestea gasindu-si solutia din partea autoritatilor centale invitate, precum si din partea consultantilor prezenti.

  Totodata, s-a constatat interesul sporit si implicarea operatorilor economici, in constientizarea si rezolvarea problemelor de mediu, cu care acestia se confrunta.

  In concluzie, consideram utila si necesara implicarea in noi proiecte pentru anul 2008, alaturi de partenerii nostri.

  17.30 Inregistrare invitati

  18.00 – Deschiderea Galei Premiilor Revistei Infomediu Europa

  Stere CRETU – Director General Revista InfoMediu Europa

  Attila KORODI – Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile

  18.10 – 19.10 Bilant 2007- Proiecte 2008

  Attila KORODI – Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile

  Mihai TOTI – Presedinte al Administratiei Fondului pentru Mediu

  Zoltan Levente NOGY – Presedinte al Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului

  Octavian POPA – Comisar General al Garzii Nationale de Mediu

  Donato Chiarini – Reprezentant al Comisiei Europene in Romania

  19.10 – 20.00 Bilant 2007- Proiecte 2008

  Gabriel Bohalteanu – Vicepresedinte EXIMBANK

  Martin DREISEITTEL – Director SC PETROM Membru OMV Group

  Sorin POPESCU – Director General ECOROM

  Dan Tonea – EUTRON INVEST ROMANIA

  Adrian MARINESCU – Director General Thyssenkrupp Romania

  Silviu PRIGOANA – Presedinte SC Rosal Grup

  Gelu MUJEA – Director General SC Apa Canal 2000 SA

  19.20 – Gala Premiilor Revistei InfoMediu Europa – „Afaceri intr-un mediu curat”

  20.00 – 22.00 – Cocktail

  Moderatorul evenimentului va fi compozitorul si textierul Walter Dionisie

  Atmosfera va fi intretinuta de formatia Respect (cafe-concert)

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.