Hai cu noi sa protejam natura!

0
1321
Hai cu noi sa protejam natura!
Hai cu noi sa protejam natura!
Hai cu noi sa protejam natura!

Vara se pare ca in sfarsit incepe sa-si intre in drepturi,dupa o perioada capricioasa,cu multe ploi abundente si variatii de temperatura alternand de la o zi la alta.Fiecare dintre noi ne gandim unde ne petrecem week-end-urile,sau vacantele si binenteles ne gandim la locatii unde dorim sa gasim o peisagistica curata si o oaza de liniste.

Este o perioada prielnica de a face o incursiune pe malul raului Sieu in aceste zile avand in vedere ca golirea lacului Colibita este intr-o (pauza) zilele acestea,iar lacul de agrement MHC este in plina decolmatare.Am avut de asteptat peste trei ani ca cineva sa inceapa lucrarile de decolmatare si modernizare al acestui obiectiv.

Una peste alta ,se pare ca lucrurile incep sa intre pe un fagas al normalitatii daca il putem numi asa,dar in acelasi timp sant convins ca fiecare dintre noi trebuie sa fim protectori ai naturii si nu pradatori.

In ce priveste pescuitul si aici ma refer la pescarii bistriteni care cutreiera raul Sieu de la un capat la celalalt sant convins ca sant in asentimentul meu si ne intrebam ,oare de de pescuim?Noi astia simpli, antrenati in cotidianul fara de sfarsit? Sunt sigur ca unii dintre noi, pentru simplul motiv de a fugi de acasa, de a fi liber o zi ,doua, trei, de a scapa de grijile zilnice , poate pescuiesc pentru ca ne linisteste, pentru ca acel loc unde se termina pamantul si incepe apa le trezeste in suflet niste vibratii pe care nu le pot explica, descrie sau prigoni. Ciudat sau nu, ma inscriu printre acesti oameni.

Mirosul stufului, zgomotul broastelor si mirosul de balta sunt pentru mine echivalentul raiului pe pamant. Primele raze ale soarelui, care se reflecata in luciul apei, pentru mine reprezinta dependeta.

In sensul acesta,daca esti iubitor de natura si iti petreci week-end-urile pe malul raului Sieu ,fie la picnic sau la pescuit te invitam sa vii cu noi la o campanie de ecologizare alaturi de Asociatia Esox in colaborare cu Asociatia Pescar Sportiv si Ecologisti ,sambata 5 iulie 2014 incepand cu ora 9:00 .Intalnirea va avea loc in piata Mihai Eminescu (parcarea Profi),iar transportul este gratuit si pus la dispozitie de organizatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.