Honda FCX Clarity, o noua masina de serie cu zero emisii de gaze

0
446

Honda va produce in serie o masina care functioneaza cu hidrogen si care va avea zero-emisii de gaze, anunta BBC. Producatorul auto japonez a inceput productia pentru modelul FCX Clarity, care va functiona pe baza de hidrogen si electricitate, eliminand numai vapori de apa. Modelul cu patru locuri, va fi de trei ori mai eficient din punct de vedere al combustibilului decat autovehiculele alimentate cu benzina, spun producatorii.

Honda a anuntat ca va produce initial 200 de masini destinate leasingului, unul dintre principalele obstacole in raspandirea larga a modelului fiind lipsa statiilor de alimentare cu hidrogen.

Primii cinci clienti pentru modelul FCX vor fi din California, datorita proximitatii unor astfel de statii de alimentare. Printre acestia se numara si actrita americana Jamie Lee Curtis. Primele masini vor fi disponibile in luna iulie in California, urmand ca in Japonia ele sa fie comercializate spre sfarsitul anului.

„Este o zi importanta in istoria masinilor pe celule de combustibil si un pas monumental inspre ziua in care aceste masini vor face parte din curentul dominant.” a declarat John Mendel, vice presedinte executiv la American Honda.

Producatorii au anuntat ca leasingul pentru cele 200 de masini care vor fi fabricate se va ridica la suma de 600 de dolari pe luna, timp de trei ani.

Modelul Clarity se bazeaza pe conceptul FCX de la Honda, din care producatorul japonez a distribuit in jur de 34 de bucati, in SUA. Pana in prezent numai 10 dintre acestea au ramas in uz.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.