Honda lanseaza hibridul ieftin

Noul model hibrid de la Honda va costa aproximativ 12.000 de euro
hibrid honda
Compania japoneza spera ca noul model sa depaseasca succesul concurentului Toyota Prius.

Versiunea hibrid Honda Civic nu a reusit sa se impuna pe piata. Cu toate acestea, Honda Motor merge mai departe. Compania va lansa, la inceputul anului viitor, o masina hibrid care se va vinde in Statele Unite cu 18.800 de dolari, conform Motor Authority.

Pana acum, amatorii de masini economice erau nemultumiti de pretul prea ridicat al hibridelor. Prin noua generatie de autoturisme, Honda incearca sa rezolve inconvenientul legat de costuri.

Pe piata romaneasca, Honda Civic Hybrid se vinde la un pret de aproximativ 23.000 de euro. In primele sase luni ale acestui an, in Romania s-au vandut noua exemplare ale acestei versiuni.

La nivel global, vanzarile Honda Civic Hybrid s-au ridicat, anul trecut, la 55.300 de unitati, cu mult sub liderul de piata, Toyota Prius, care a vandut, in 2007, 429.000 de masini hibrid.

Honda vrea sa devina lider de piata

Noul model Honda va beneficia de un motor hibrid care va costa cu 50% mai putin decat modelul actual. Pretul va constitui atuul noului model hibrid. Reprezentantii companiei spera ca, in felul acesta, masina sa devina lider de piata si sa depaseasca succesul de care se bucura concurentul direct, Toyota Prius.

In Romania, in 2007, s-au vandut 37 de hibride de la Toyota, pentru 2008 fiind prevazut un target dublu. Toyota Prius se comercializeaza in Romania la un pret de aproximativ 25.000 de euro.

Target de 400.000 de masini pe an

Simplificarea arhitecturii si reducerea greutatii au determinat scaderea costurilor de fabricatie pentru noua generatie Honda. Noul sistem hibrid, Integrated Motor Assist (IMA), va fi comercializat pe pietele japoneza, europeana si nord-americana. Pana in 2012, producatorul auto intentioneaza sa vanda, anual, 400.000 de masini hibrid.

Pretul masinilor hibrid

Lexus hibrid este vandut cu aproximativ 66.000 de euro.

Toyota Prius poate fi achizitionat cu 25.000 de euro.

Honda Civic Hybrid costa aproximativ 23.000 de euro.

Noul model Honda hibrid va costa doar 12.000 de euro.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *