Hotarare de guvern Lista NATURA 2000, gata la anul

Autoritatile de mediu si agricultura vor delimita, in termen de 12 luni, ariile de protectie speciala avifaunistica, unde se vor putea realiza activitati cu profil ecologic, turismul si vanzarea de produse locale fiind doua astfel de exemple, informeaza un comunicat al Guvernului.

Executivul a aprobat o Hotarare de Guvern privind declararea Ariilor de Protectie Speciala avifaunistica ca parte integranta a retelei ecologice europene Natura 2000 in Romania. Actul normativ aprobat de Guvern transpune in legislatia romaneasca prevederile Directivei Consiliului Europei 79/409 EEC privind conservarea pasarilor salbatice si a Directivei Consiliului Europei 92/43 EEC referitoare la conservarea habitatelor naturale si a florei si faunei salbatice.
ACT NORMATIV

Conform obligatiilor asumate in cadrul negocierilor de aderare, Romania trebuia sa adopte pana la data de 1 ianuarie 2007 legislatia privind declararea Ariilor de Protectie Speciala avifaunistica, intarziere care a determinat decizia Comisiei Europene de a initia procedura de infringement impotriva Romaniei, decizie anuntata de forul european in cursul saptamanii trecute. Potrivit ministrului Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi, dupa adoptarea Hotararii de Guvern si dupa publicarea ei in Monitorul Oficial, actul normativ care reglementeaza Ariile de Protectie Speciala avifaunistica este trimis Comisiei Europene spre aprobare, moment in care procedura de infringement este stopata.Lista NATURA 2000, gata la anul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *