Hyundai patrunde in forta pe sectorul masinilor prietenoase cu mediul

  0
  345
  Masinile hibrid, solutia de a scapa de plata timbrului de mediu
  Hyundai aduce in productia de serie primul automobil pe hidrogen

  Hyundai patrunde in forta pe sectorul masinilor prietenoase cu mediul. Producatorul sud-coreean a anuntat lansarea in productia de serie a masinilor cu pila de combustibil pe baza de hidrogen si cu emisii zero. Popularul SUV compact ix35 este cel care va fi inzestrat cu propulsie pe baza de hidrogen.

  Fabricatia noului ix35 FCEV va incepe in decembrie 2012, Hyundai devenind primul constructor global care demareaza productia vehiculelor cu emisii zero.

  Pentru inceput vor fi produse aproximativ 1000 de vehicule pana in 2015.

  Dupa anul 2015, Hyundai si-a propus sa creasca productia de serie a modelului ix35 Fuel Cell, cu obiectivul de a atinge cifra de 10.000 de unitati.
  „ix35 Fuel Cell este varful celei mai avansate tehnologii Hyundai si cea mai puternica angajare a noastra de a fi lideri in industria eco-mobilitatii”, precizeaza Woong Chul Yang, vicepresedintele Hyundai.

  Construit cu tehnologie proprie, Hyundai ix35 Fuel Cell este propulsat cu ajutorul hidrogenului. O pila de combustibil transforma hidrogenul in electricitatea care alimenteaza motorul vehiculului. Singura emisie generata de ix35 Fuel Cell este apa.

  Plinul cu hidrogen poate fi facut in doar cateva minute.

  Modelul eco Hyundai accelereaza de la 0 la 100 km/h in 12,5 secunde, are o viteza de varf de 160 km/h si poate parcurge pana la 588 kilometri fara realimentare.

  Deoarece hidrogenul poate fi produs in numeroase feluri si deoarece cererea pentru astfel de vehicule este limitata, costul hidrogenului pentru vehicule este foarte scazut.

  ix35 Fuel Cell este rezultatul a 14 ani si cateva sute de milioane de euro investiti in cercetare in centrul Hyundai din Mabuk, Coreea, creat special pentru dezvoltarea pilelor de combustibil. Masina a parcurs in teste peste 2,5 milioane de kilometri in conditii reale din Europa, Coreea si SUA.
  Hyundai ix35 Fuel Cell are o serie de sisteme unice de operare care il diferentiaza clar de competitorii sai.
  Spre deosebire de alte vehicule FCEV care utilizeaza aer comprimat pentru a suplini oxigenul din celula de combustibil, Hyundai ix35 Fuel Cell utilizeaza aer ambiental. Aceasta reduce pierderile din furnizarea de oxigen, crescand eficienta consumului si reducand necesarul de energie cu pana la 50%.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.