IBSB trage un semnal de alarma si se implica activ in curatarea mediului inconjurator

  1
  338

  Proiectul de curatare a mediului s-a desfasurat pentru al treilea an in cadrul actiunii Cernica Clean Up 3, organizat de International British School of Bucharest.
  IBSB
  Actiunea din acest an s-a desfasurat sambata in padurea Cernica din vecinatatea restaurantului Cernica. La eveniment au participat elevi si profesori ai scolii IBSB, dar si invitati din scolile care sunt in colaborare cu IBSB precum Scoala Ferdinand, Scoala 45, Scoala Japoneza si Scoala Germana. Cernica Clean UP 3 a inceput la ora 14.00 si a fost format din doua activitati principale: curatarea padurii Cernica si picnicul oferit de IBSB si sponsori la sfarsitul actiunii de curatare. Prima parte a durat o ora si jumatate, timp in care elevii, parintii si profesorii echipati cu manusi de protectie si saci au adunat gunoaiele din padure. Aceasta activitate a avut si un spirit competitiv deoarece participantii, in numar de aproximativ 200, au fost impartiti in trei echipe (Muntenia, Transilvania si Dobrogea), echipa castigatoare fiind cea care a adunat cea mai mare cantitate de gunoi. „Am dori sa mentionam insa ca principalul castigator a fost mediul inconjurator. Multumim pe aceasta cale tuturor celor implicati in eveniment si felicitam comitetul organizator pentru felul in care au coordonat intreaga activitate, care a presupus mult efort si timp. Multumim de asemenea sponsorilor nostri fara de care actiunea nu ar fi fost posibila”, a declarat Mihaela B., eleva a IBSB.

  Comisariatul General al Garzii de Mediu a premiat toti participantii

  La finalul activitatii de curatare, cantitatea de gunoi stransa a fost impresionanta. Cele trei case au reusit sa adune in aproximativ o ora si jumatate in jur de 400 de saci de gunoi. Toti participantii au primit diploma de „Prieten al Naturii”, din partea comisarului Garzii de Mediu, Gabriel Heffner, iar castigatorii au primit o cupa. La finalul actiunii de curatare, au fost rasplatiti cu un picnic oferit de restaurantul Cernica, dar au avut si surpriza de a participa la tombola oferita de PTF (IBSB Parents, Teachers, Friends). Actiunea IBSB Cernica Clean Up 3 a fost un succes si a avut ca scop curatarea unei parti din padurea Cernica cat si constientizarea opiniei publice in legatura cu importanta pastrarii unui mediu curat si sanatos. „Activitatea noastra este doar o mica parte din ceea ce credem noi ca trebuie facut pentru a imbunatati aspectul mediului din jurul Bucurestiului. Avem zi de zi obligatia si responsabilitatea sa ne aducem aportul in pastrarea unui mediu incojurator curat si sanatos de care sa ne bucuram si sa beneficiem cu totii”, a adaugat Mihaela B.

  Sursa: Curentul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.