In aprilie 2029, un asteroid s-ar putea ciocni cu Terra

2
491

Un asteroid care ar putea lovi Pamantul a fost descoperit de catre astronomi. Orbita corpului astral, denumit Apophis dupa zeul egiptean al Raului si al Distrugerii, se apropie periculos de mult de Terra.
ciocnirea unui asteroid de terra
Asteroidul a fost descoperit in luna decembrie a anului 2004, dar informatia nu a fost facuta publica pana in prezent, anunta Evenimentul Zilei. Potrivit specialistilor, in timpul urmatorului ciclu de rotatie, in anul 2029, asteroidul ar putea sa ne loveasca planeta.

Momentul exact al coliziunii ar putea sa fie in luna aprilie a anului 2029. Cercetatorii sunt de parere ca asteroidul ar putea sa cada in oceanul Pacific, la 500 kilometri vest de Santa Monica.

Chiar daca asteroidul ar ocoli Pamantul in 2029, el ar reprezenta o amenintare numai sapte ani mai tarziu, in 2036.

Desi se cunostea existenta acestui asteroid inca din 2004, astronomii au ales sa amane anuntul. Tot in acel an a avut loc valul tsunami in Indonezia, iar comunitatea stiintifica a considerat omenirea prea infricosata la acea data pentru alte stiri de acest fel.

Cu o raza de aproximativ 270 metri si o masa de 2.1 x 10 milioane de tone, Apophis este cel mai mare corp extraterestru care ar putea sa treaca atat de aproape de Pamant sau chiar sa-l loveasca.

Incepand din 2004, astronomii cerceteaza asteroidul si cauta modalitati de deviere a cestuia.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.