In taberele scolare nu se vor manca hamburgeri

Din acesta vara, copiii vor manca hrana naturala. Legea pentru o alimentatie sanatoasa in unitatile de invatamant preuniversitar de stat si particular a fost promulgata de presedintie.

„Documentul a fost trimis la Monitorul Oficial si va intra in vigoare la maximum 30 de zile de la publicare”, ne-a declarat deputatul independent Mircia Giurgiu, unul dintre cei 26 de initiatori ai actului normativ.

Asta inseamna ca alimentatia nesanatoasa, cu un aport exagerat de sare, zahar, indulcitori sau aditivi alimentari, va disparea din meniul copiilor si adolescentilor inca din aceasta vara.

Lista neagra a alimentelor

Copiii care isi vor petrece o parte din vacanta in taberele scolare sau in gradinite vor fi hraniti mai sanatos. Ministerul Sanatatii Publice (MSP) trebuie sa intocmesca o lista cu alimentele nerecomandate acestei categorii, iar inspectoratele scolare trebuie sa comunice lista unitatilor de invatamant.

Cresele o vor primi direct de la MPS. „Este foarte importanta decizia comisiei Ministerului Sanatatii in alcatuirea listei”, a mai spus Giurgiu.

Din toamna, elevilor li se vor tine lectii privind comportamentul alimentar sanatos, iar cadrele didactice vor beneficia de instruiri. Institutia abilitata sa constate nerespectarea legii este Inspectia Sanitara de Stat din cadrul MPS.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente