Serviciul Colectarea Venituri Executare Silita din cadrul Administratiei Finantelor Publice a Municipiului Medgidia incepe, de luna viitoare, seria executarilor silite in industria nucleara. Prima pe lista neagra a Fiscului este Constructii Nuclearo Electrice Edilitare S.A., ale carei bunuri vor fi puse in vanzare pe 24 aprilie. Este vorba de doua autocamioane, doua autobuze si cinci rezervoare metalice, toate acestea evaluate la 29.562 de lei, fara T.V.A., si care vor fi puse in vanzare la ora 11.00. Cei interesati trebuie sa faca dovada achitarii taxei de participare, reprezentand 10% din valoarea totala a bunurilor licitate. Potrivit prevederilor legale in vigoare, daca la prima sedinta de vanzare bunurile nu se vand, a doua licitatie se face cu un pret redus cu 25%, iar la a treia tarifele sunt scazute cu 50%. Potrivit prevederilor legale, daca nici la a treia sedinta de valorificare bunurile nu sunt vandute, acestea vor fi reevaluate si dupa aceea vor fi reluate procedurile de vanzare.
Constructii Nuclearo Electrice Edilitare S.A. a fost infiintata la inceputul lui 2007 prin desprinderea de compania-mama, Constructii Nuclearo Electrice S.A. (fosta I.A.C.N.), antrepriza care a participat la constructia reactorului 2. Divizarea societatii-mama, C.N.E., s-a realizat prin desprinderea unor active si pasive, si infiintarea unei noi societati, Constructii Nucleare Edilitare S.A. Astfel, C.N.E. a pastrat in activul sau doar elementele indispensabile desfasurarii activitatii, iar celelalte active au fost transferate catre C.N.E. Edilitare. Odata cu elementele de activ, a fost transferata si partea proportionala de pasive.
Societatea Constructii Nuclearo Electrice a ramas cu un capital social de 351.397 de lei, iar obiectul principal de activitate este constructia de cladiri si lucrari de geniu civil. Societatii Constructii Nucleare Edilitare i-a revenit un capital social de 234.265 de lei si ca obiect de activitate i s-au fixat activitatile imobiliare. C.N.E. Edilitare a fost infiintata oficial pe 20 martie 2007 si avea la acea data un capital social de peste 234.000 de lei, o cifra de afaceri de 26.873 de lei, cheltuieli totale de 1,6 milioane de lei si o pierdere neta de 1,1 milioane de lei.
Societatea a reusit performanta negativa ca, in cateva luni de la infiintare, sa fie complet sechestrata de Fisc pentru neplata datoriilor la bugetul de stat. Pe langa imobile, masini, utilaje, Administratia Finantelor Publice Cernavoda a pus sechestru pe mobilier de birou, copiatoare, calculatoare si telefoane de serviciu. Lista sechestrului cuprinde aproape 200 de bunuri, toate preluate de Fisc in octombrie 2007.