Legatura dintre poluare si incalzirea globala nu a fost inca dovedita, spun 49 de fosti angajati NASA

0
327
Legătura dintre poluare şi încălzirea globală nu a fost încă dovedită, atrag atenţia 49 de foşti angajaţi NASA
Legatura dintre poluare si incalzirea globala nu a fost inca dovedita, atrag atentia 49 de fosti angajati NASA

Fostii astronauti si oameni de stiinta s-au saturat de activismul pe care il practica Agentia Spatiala Americana in chestiunea incalzirii globale.

Legatura dintre poluare si incalzirea globala nu a fost inca dovedita, atrag atentia 49 de fosti angajati NASA
49 de fosti angajati NASA, printre care sapte astronauti Apollo si doi fosti directori ai Centrului Spatial Johnson din Huston, au redactat o scrisoare in care denunta atitudinea tendentioasa a Agentiei Spatiale Americane in chestiunea incalzirii globale.

In scrisoare este criticat cu precadere Institutul Goddard pentru studii spatiale, pentru ca directorul Jim Hansen si climatologul Gavin Schmidt au fost foarte vocali cu avertismentele legate de cauzele schimbarilor climatice, scrie businessinsider.com.

Cei 49 de fosti angajati sustin ca NASA se foloseste prea mult de modele climatologice complexe care s-au dovedit a fi ineficiente in prezicerea evolutiilor climaterice pentru urmatorul deceniu sau doua, daramite perioade mai lungi.

Ei sustin ca NASA are o atitudine activista intr-o chestiune care n-a fost inca dovedita stiintific. „Daca se va dovedi ca dioxidul de carbon nu influenteaza semnificativ schimbarile climatice, reputatia NASA ar putea fi pusa in pericol”, a eclarat H. Leighton Steward, presedintele ONG-ului „Plants Need CO2”, care priveste incalzirea globala cu scepticism.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/49-de-fosti-angajati-nasa-contesta-incalzirea-globala_932290.html#ixzz1ro0yEuHs

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.