Incepe Targul International „Dunarea & Delta”

Incepe Targul International „Dunarea & Delta”

In perioada 28 – 30 iunie se desfasoara, la Bucuresti, la Romexpo, sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe din Romania si in colaborare cu Camerele de Comert si Industrie din Romania, cea de-a a 2-a editie a Targului International „Dunarea & Delta”.

La eveniment vor participa reprezentanti ai mai multor institutii publice sau companii care sunt implicate in Strategia Dunarii si care au in vedere mai multe domenii, printre care transport, energie, turism sau protectia mediului. La dezbateri si-au anuntat prezenta Ivan Patzaichin (Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23), Anca Ginavar (Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului) si Nicolae Taralunga (Director, Institute for Housing and Urban Development Studies, Romania).

Ceremonia oficiala dedicata Zilei Dunarii va fi deschisa in prezenta lui Michael Schwarzinger, ambasadorul Austriei la Bucuresti si Andrei Marga, Ministrul Afacerilor Externe. Programul zilei va continua cu sesiuni de conferinte avand ca scop facilitarea schimbului de idei si interactiunii dintre organismele implicate in demersurile de protejare a Luncii Dunarii.

In final, companiile de turism isi vor prezenta ofertele in cadrul campaniei de promovare „Vacante si calatorii in Delta Dunarii”, eveniment ce se va desfasura pe data de 30 iunie.

„De-ale Gurii Dunarii”

Tot in aceste zile va avea loc, la Muzeul Taranului Roman si cea de-a patra editie a festivalului gastronomic si eco-cultural „D’ale Gurii Dunarii”, eveniment semnat de Asociatia Salvati Delta.

La concurs vor participa comunitatile din Sulina, Letea, Jurilovca, Mahmudia, Mila 23, Luncavita, Crisan, Chilia Veche, Pardina si Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania.

De asemenea, sunt invitate sa participe ansamblurile folclorice: Ansamblul Peceneaga, Ansamblul Jurilovca, Ansamblul Mila 23, Ansamblul Mahmudia si Ansamblul Comunitatii Evreiesti care vor prezenta traditiile specifice acestei zone.

Cu aceasta ocazie se vor desfasura si workshop-uri de impletituri traditionale de papura si stuf (Atelierul de la Mahmudia) si de tesut la razboi (Comunitatea din Braila).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *