Smart-ul electric de la Daimler, versiune ce poarta numele Electric Drive, va avea debutul comercial anul acesta

Smart-ul electric de la Daimler, versiune ce poarta numele Electric Drive, va avea debutul comercial anul acesta

Smart-ul electric de la Daimler, versiune ce poarta numele Electric Drive, va avea debutul comercial anul acesta, asta dupa ce in prealabil microcar-ul a trecut prin teste riguroase intinse pe o lunga perioada de timp.

Utilizand aceeasi caroserie preluata de la Fortwo, versiunea ED reuseste sa comprime tehnologia verde intr-un spatiu cenzurat de caroseria lunga de doar 2,6 metri in lungime, 1,5 metri latime , cu o distanta intre punti de doar 1,8 metri .
Comparativ cu prototipul, puterea motorului magneto electric a fost imbunatatita la 55 kW ( 75 CP) iar autonomia a crescut de la 115 km la 140 km cu un “plin”de electricitate, suficient pentru a te descurca cu el in orice metropola. Bateriile Li-ion cu o capacitate de 17,6 kWh sunt amplasate in podea, intre cele doua axe, astfel ca spatiul destinat pasagerilor si bagajelor ramane nealterat, volumul portbagajului avand o valoare de 220 de litri.
Acumulatorul, care este o componenta scumpa, poate face obiectul unui contract de leasing, chiria acestuia fiind in jurul a 65 de euro pe luna, adica cat cea a citadinei electrice Renault Zoe.
Ca la majoritatea masinilor electrice si a celor hibride, nici la ecologicul Smart Fortwo Electric Drive soferul nu are grija schimbarii vitezelor, cu toate ca exista un levier care are are insa doar rolul de a selecta marsarierul si punctul neutru. Cutia de viteze automata este perceputa de sofer ca avand o unica treapta, moduland continuu cuplul si puterea pentru a-i oferi citadinei electrice un comportament adaptat nevoilor reale de trafic si relief. Viteza maxima va depasi 100 km/h iar gratie echilibrarii maselor pe punti si montarii cat mai jos a bateriei si a componentelor, tinuta de drum a Smart-ului Fortwo ED este una exemplara.
Masina se poate incarca de la orice priza standard de 220 V. Informatiile importante ca starea bateriei si consumul sau reincarcarea sunt afisate pe cele doua ceasuri rotunde atasate de bord ,in dreapta volanului , care au aspectul a doua manometre.
Noul Smart Fortwo Electric Drive se impune astfel ca un simbol al respectului fata de mediul inconjurator, intreg conceptul de microcar verde fiind unic in industria auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *