Indemnul lui Oprescu: „Calcati iarba!”

0
729

De azi, bucurestenii vor putea calca pe iarba in parcuri. E drept, doar in spatii special amenajate!
oprescu
Mai mult, biciclistii si rolerii se vor putea bucura si ei de aleile din zonele de agrement ale Capitalei, atat timp cat nu-i incurca pe pietoni.

Decizia a fost facuta publica ieri, de primarul general Sorin Oprescu, si modifica, practic, doua hotarari ale Consiliului Primariei Capitalei, din 1994 si 2001, referitoare la protectia spatiilor verzi.

Astfel, inainte de a va aseza pe iarba, va trebui sa consultati planurile afisate in punctele de informare de la intrarile in parcuri sau gradini. Daca acestea nu exista, va puteti ghida dupa indicatoarele plasate pe spatiile verzi.

Hotii de flori, taxati cu 1.500 de lei

Potrivit lui Oprescu, libertatea castigata de bucuresteni va fi „compensata” de amenzi pe masura (de pana la 30 de ori mai mari) pentru cei care rup florile, strica aranjamentele, distrug bancile si leaganele sau escaladeaza statuile. Pe toti acestia, iesirea in parc i-ar putea costa
nu doar 100 de lei cum se intampla pana acum, ci chiar 1.500 de lei.

Nici cei care intra cu masinile sau motocicletele in parcuri nu vor fi iertati, ci vor fi nevoiti sa scoata din buzunar pana la 3.000 de lei. De „pedepse” nu scapa nici bucurestenii care vor prepara mititei la iarba verde.

„Taxele” pentru astfel de obiceiuri de weekend vor fi cuprinse intre 350 si 500 de lei. Noua hotarare aduce modificari si la capitolul plantarii de arbori: „cine scoate un copac, trebuie sa planteze in schimb cinci”, dupa cum a anuntat primarul general.

Sorin Oprescu a tinut sa dea asigurari ca o sa dispara si toate constructiile ilegale, chiar daca unii „forteaza nota si sfideaza autoritatile.”

„Era prea mica amenda pentru cei care rupeau florile si distrugeau mobilierul din parcuri, si am marit-o de aproape 30 de ori, ca sa simta.”
– Sorin Oprescu primarul general al Capitalei

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.