Indiana Jones ajuta la salvarea tigrilor

Actori celebri de la Holly-wood, intre care renumitul Harrison Ford, interpretul aventurierului Indiana Jones, dar si frumoasa Bo Derek sau cunoscutul Robert Duvall au anuntat ca se alatura Bancii Mondiale intr-un efort international de salvare a tigrilor.

Anul acesta, numarul tigrilor a ajuns la 4.000 de exemplare, fata de 100.000, cati erau acum 100 de ani. Din cauza gravitatii situatiei, Banca Mondiala a hotarat sa se implice financiar in efortul de salvare a tigrilor.

Suport international

Vanarea in exces, pentru blana si pentru obtinerea anumitor produse terapeutice larg utilizate in Asia, este principala cauza a reducerii efectivelor de tigri, dar si disparitia habitatelor a contribuit considerabil.

„Salvarea tigrilor e dependenta de vointa politica a autoritatilor locale si implica o legislatie de protectie drastica si fonduri substantiale. Asta nu se poate obtine decat printr-un puternic suport international”, spune Robert Zoellick, presedintele Bancii Mondiale. Zonele unde se va intervene sunt junglele din Asia Centrala, Java, Bali si China.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *